-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » WordPress 500 Internal Server Error Hatası

ads
ads
webmaster

WordPress 500 Internal Server Error Hatası ve Çözümleri


WordPress hatalarında en çok  karşılaşılanlardan bir tanesi 500 Internal server Error hatasıdır.  Bu hatanın nedeni bir  çok sebebe bağlı olabilir ancak genel olarak .htaccess’den kaynaklanmaktadır.

Hatanın çözümü için  Yöntemler


1. Yöntem: WordPressin orjinal .htaccess’ini tekrar yükleyerek basit bir şekilde  sorunu düzeltebilirsiniz.

2. Yöntem:  Web sitenizdeki belgelerin CHMOD ayarlarında farklılık olabilir.  Güvenli olarak ayarlayın.


3. Yöntem: Sitenizin anasayfasında dışarıdan veri çeken modül bulunuyorsa bu hata ile karşılaşmanız mümkündür. Dışarıdan  veri çeken modüller varsa  bunları derhal kaldırın. ve tekrar test edin. bu  yöntem ile de çözülmezse aşağıdaki çözüm yolunu deneyin.


4. Yöntem:  Kullandığınız script veya CMS’de hatalı kodlanmış olabilir. Kodları kontrol edin ve hatalı kodlama bulunuyorsa düzenleme ile sorunu giderin.


5. Yöntem: Kullandığınız yazılım çok fazla kaynak harcıyor olabilir. Sistem üzerinde başlatılan bir süreç sunucu kaynaklarının hosting hesaplarına tanımlanan limitleri dahilinde işlemi bitiremezse yine internal server error hatası verebilir. 


Yaptığınız işlemi tekrar edin, sayfayı yenileyiniz.  Toplu posta gönderimi gibi işlemler yapıyorsanız, postalarınızı gruplar halinde  göndermeyi deneyin. Joomla’da konularınızı listelerken 100′lü listeleme seçeneğinde bu hatayı alıyorsanız, listeleme seçeneğini 20 yada 50 olarak ayarlayın.

6. Yöntem: Yukarıdaki bütün yöntemleri denemiş  fakat sorun düzelmemişse muhtemelen hata sunucu kaynaklı olduğundandır.  H
osting sunucusunda ki bir yoğunlaşma  durumundan dolayı bu hatayı veriyor olabilir. Sunucu yöneticinize bu durumu bildiriniz. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bu yöntemleri wp'ye ilk başladığımda ultra devasa mega çözümler sanardım. Çünkü o zamanlar 500 hatası almak çok sıkıntıydı benim için. Ama şimdi ezbere bir iki işlem ardından son yaptıklarını geri al olsun bitsin :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.