-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Bebeklerde Egzama Belirtileri

ads
ads
Bebeklerde Egzama Belirtileri
Bebeklerin bağışıklık sitemlerinin alerjik reaksiyon göstermeleri sonucunda karşılaşılan en yaygın hastalıklardan bir tanesi egzamadır. Egzamalar, bebeğin doğumundan iki hafta sonra yanaklarda kızarıklık olarak kendini göstermektedir. Anne ve babalar, yanaklardaki kızarıklıkların bebeğin öpülmesinden dolayı olduğunu veya bebeğin alerji olduğunu ancak bebek yeni doğduğu için alerji testlerinin yapılamayacağını düşünürler. Ancak bu yanlıştır. Çünkü egzama ne kadar erken teşhis edilirse, egzama tedavisi de o kadar başarılı bir sonuç verir. Bebeğin yanağında olan kızarıklıklar, kulak arkasında, boyun altında ve eklem yerlerinde oluşuyorsa, egzamadan şüphelenilmesi gerekir. Çocukların anne ve babalarında veya akrabalarında da alerjik hastalıklar varsa bu şüphe daha da artmalıdır. Çünkü tedavisi kesin olmayan bir cilt hastalığı olan egzama, ne kadar erken teşhis edilirse ilerlemesi de o kadar hızlı durdurulur.

Bebeklerde egzama, deride kurumaya ve kaşıntıya sebep olmaktadır. Egzama; bir cilt hastalığıdır. Deride kabarmalara neden olarak kişiyi rahatsız eder. Cildin kabaran bölgesi kaşındığında ise yaraya dönüşerek enfeksiyona sebep olabilir. Ancak doğru teşhis ve egzama tedavisi ile kontrol altına alınabilir.
Egzamadan şüphelenildiğinde bu konuda uzman ve deneyimli doktorlara bebeğin muayene ettirilmesi gerekir. Çünkü alerji testleri deneyimsiz kişiler tarafından yapıldığında yanlış tanı konulmasına ve yanlış tedavinin uygulanmasına neden olabilir. Bu da egzamanın ilerlemesi ve daha farklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyon göstererek bebeğin hayatını tehlikeye sokabilir. Bu nedenle alerji testleri kesinlikle çocuk alerji uzmanları tarafından yapılmalıdır.

Alerji olduğundan şüphelenilen bebek çocuk alerji uzmanına götürüldüğünde öncelikli olarak detaylı bir şekilde muayene edilir. Daha sonrasında doktor, aileyle konuşarak bebeğin hangi dönemde nasıl olduğunu, kızarıklıkların ne şekilde ilerlediğini ve ailede alerjik hastalık olup olmadığını öğrenir. Doktor kapsamlı olarak edindiği bilgiler doğrultusunda tanıyı koyar. Tanı koyulma aşamasında bebekteki kızarıklarının egzama belirtilerine uyup uymadığı değerlendirilir ve alerjinin nelerden kaynaklandığını anlamak üzere alerji testleri yapılır. Asla Ayrıca alerji testleri doğumdan itibaren her zaman için yapılabilmektedir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.