-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Deniz Taşkan - Aşk

ads
ads
Deniz Taşkan - Aşk
AŞK, ne kadar bilindik bir kelime dimi. Şuan zamanımızda dudaklarımızdan en çok çıkan kelimelerden biridir AŞK. Oysa anlamından o kadar uzaklaştı ki yada uzaklaştırıldı ki değerinden ne bir eser kaldı nede bir kalıntı. Yerinde yeller esiyor dersek tabiri caizse çok doğru bir tanım olur.

Aslında göreceli bir kavramdır; herkese göre değişebilir. Kimine göre doğadır, kimine göre yasadığı şehir. Kimine göre daha farklı olabilir. Oysa şu yaşadığımız zamanda bu kelime dahada aşağılara çekildi iğrençliklerin içine sürüklendi, kirletildi. Şehvetin adını AŞK diye koydular ve gençlerimize böyle öğretmeye çalışıyorlar. Oysaki AŞK çok farklıydı. Mesela;
AŞK, Vefaydı. Efendimiz hira nur dağına çıktığında, dünyada vefanın eşsiz örneği Hz. Hatice annemiz o yaşlı haliyle o dağa tırmanıp yemek götürdü.

AŞK, Hayranlıktı. Hz. Aişe annemiz evinden çıkan eşi peygamber efendimizin ardından hayran hayran bakardı.

AŞK, Hasretti. Efendimizin vefatından sonra Hz. Bilal(r.a.) ezan-ı muhammediyeyi okumaya kalksa "Eşhedü enne Muhammed en resulullah" kısmına geldiğinde o kısmı söyleyemeyip diz üstüne çökerdi.
AŞK, Candan vazgecmektir. Müşrikler ilk müslümanlara zulmetmeye başladıklarında Yasir ve Sümeyye(İslam'ın ilk şehitleri) canlarından vazgeçtiler.

AŞK, Doğrulamaktı. Efendimizin miraç olayı meydana geldiğinde müşrikler Hz. Ebubekir (r.a.)'in yanına gelip "Peygamberiniz bir gecede Mescid-i Aksa ya gittiğini söylüyor,.sen bu duruma ne dersin" diye sorduklarında, Hz. Ebubekir(r.a.) "Eğer Hz. Muhammed(s.a.v.) diyorsa doğrudur" diye tasdik ediyordu.

İşte kardeşlerim AŞK kelimesinin anlamı aslında bunlardır ve bunun gibi daha nice AŞK'lardır. Bizde gerçek AŞK'ı onlardan öğrenelim.
SELAM VE DUA İLE.


Bir önceki yazımız >>  ARINMAK

Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.