-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Bekir Berk

ads
ads
Bekir Berk
Kendilerinin asıl mesleği doktorluk olduğu halde bu yönü pek bilinmeyen ve söylenmeyen bir şair edibimiz vardır. 

Hac yolunda ve Nesri harb gibi eselerin sahibi olan bu zat Cenab şehabeddin'dir. Doktor-edibimizin "Tiryaki sözleri" isminde güzel vecizeler ve ibret ders dolu sözlerinden meydana gelen bu eserde; cidden, ölümsüz nasihatlerle örülü güzel sözler bulunmaktadır.

Bu sözlerin birisinde şu gerçeği okumaktayız:
"Yüce tepelerde hem yılanlara; hem de şahinlere tesadüf edilemtkedir. Yılanlar zirvelere sürünerek çıktıkları halde, şahinler bu doruklara kanatlarını açarak ve uçarak yükselmişlerdir.

İşte 30 seneyi bulan dostluğumuzda; tanımakla ve kendileriyle tanışmakla mübahi olduğum, şeref duyduğum bu şahinlerden bir aziz şahşiyetti: Bekir Berk....

33 senelik nur iklimindeki, aydınlık günlerinden tanıdığım faziletler örülü bir zirve insandı. Bekir Berk...

Bu azizin merhum anası Fatma Berki de yakından tanımılştım. Müslüman ana:  fatma hanımefendi; Fatih çarlamba da çok mütevazi bir kiralık evde oturyorlardı. Kendilerinden dinlemiştim:

Bekir Berk henüz 7-8 yaşlarında bir çocukken iki cihanın  fahri Efendimiz (s.a.v.) rüyasında görmüştü. Rüyada, devamlı bir şekilde: "Baş üstüne efendim, emredersiniğz efendim, pekala efendim..... şeklinde konuşarak, iki cihan Sultanı Efendimiz'e (s.a.v.) teminat vermişti.

Berkin verdiği bu söz daha sonraları hayatında olduğu gibi tahakkuk ve tecelli etmişti. Hukuk fakültesi sıralarında başlayan  Allah-Millet-Vatan yolundaki hizmetleri çok çeşitli sahalarda devam etmişti.

Talebe cemiyetleri başkanlığı, gazetecilik, yazarlık, müslümanların avukatlığı ve onyedi yılı bulan radyo program yapımcılığı ve spikerliği tarzındaki hizmetleriyle fazilet levhaları dolu bir ömür sürmüştü.

Birçok meziyetleri yanında çok müstesna bir  hatibi yaptığı şahane konuşmalarla şairlere ilham verdi. ediplere feyz verirird.

Edirne'den Van'a Fethiye'den Doğu Beyazıt'a Bafra'dan İskenderun'a kadar bütün müslüman Türkiye'nin mahkemelerinde adım adım mümünleri savunmuştu. Hem de bir kuruş almadan. Sadece kutu layemut, yani sadece karın tokluğu ve yol biletini kabul edere, bu mukaddes hizmeti tam 15 sene sürdürmüştü.

Allah yolundai Kur'an yolunda ve nurlu izi takiple geçen  bu 15 sene nice nice unutulmazi mazideki tarihiyemiz gibi, ulu levhalar ve ulvi hatırlarla doludur.


Zamanımızın Mehmed Akif'i Ali ulvi kurucu beyefendi 1950 nisanında elleri kelepçeli jandarmalar arasında, 17 yaşındaki Türk gençliğinin iftihar şahsı bekir berki görünce, ilhamlarla ve heyecanlarla dolarak şairliğe başlamış ve ilk şiiri olan "Asil Genç" manzumesini kaleme almıştır.

Devam edip giden zaman şeridi içinde 1968'lerde yaptığı konuşmalarla o asil hitaplarıyla Abdurrahim Karakoç'a da ilham vermiş, ufuk açmış ve "Hak Yok İslam Yazacağız" şiirinin yazılmasına vesile olmuştur.

Bediüzzaman kendisini: "Seni bana Allah gönderdi!" diye bağrına basmıştı. Hem ANkara barosundan, hem de İstanbul barsoundan olmak üzere bu iki büyük şehrimizden de vakaletname vermişti. Ayrıca Emirdağ'da birçok kağıtları imzalayıp, parmağını basıp ve pullayarak üzeri boş ve Avukat Bekir Berk yazılı, antetli kağıtları, istediği şekilde kullanmak üzere teslim etmişti.


Avukat Bekir Berk, Türkç adliyelerinde, Necip Fazıl Kısakürek, Eşref Edip Fergan, Ahmet Davudoğlu, Sİnan Omur, Osman Yüksel Serdengeçti, Mehmed Şevket Eygi gibi nice İslam kahramanlarının avukatlığını da üstlenmiştir.




Yazar: Necmeddin Şahiner

Hatıralarda Bediüzzaman - Vural Yayıncılık

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.