-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Fıtır Sadakası Nedir?

ads
ads
Fıtır Sadakası Nedir?

Fıtır Sadakası Kime verilir?


Fıtır, kelime anlamı ile oruç tutmamak, yemek, oruç açmak veya yemek gibi anlamalara gelmektedir.  

Fıtır sadakası ise oruç tutabilme imkanı olmayan kimselerin orucunu tutamadığı günleri için fidye vermek anlamına gelmektedir. Bundan dolayıdır ki çok yaşlılık veyahut hastalık nedenleri ile bundan böyle oruç tutmak veya oruç için fiziki gücü olmayan kişilerin orucunu tutamadığı günler için fıtır sadakası verirler.  Bu sadaka bir günlük bir fakirin yeme içme ihtiyacını karşılamaktır.  

Fıtır sadaksını diyanet her ramazan ayında bunu halka açıklamaktadırlar. Şu zaman itibariyle fıtır sadakası miktarı günlük olarak 10 tl olarak belirlenmiştir. 

Bunun haricinde bir fıtır sadakası Ramazan ayını afiyetle ve sağlıkla geçirmekten dolayı bayrama ulaşmanın şükrü olarak verilen  fıtır sakadası vardır. Bu sadaka halk arasında filtre olarak geçmektedir. Bu filtreyi ise bayramdan önce verilmesi daha uygun görülmüştür.  Tüm müslümanlar ailesi içindeki bireyler için fıtır sadakası verebilirler.  Örnek olarak 7 kişilik bir ailenin filtresi 7 kişi olarak bir fakire verilmelidir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.