-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Abyssinian Kedi Irkı ve Özellikleri

ads
ads
Abyssinian Kedi Irkı ve Özellikleri

Temel Özellikleri Kedi Cinsinin Temel Özellikleri:


Çok kolay olarak eğitimi tamamlanır ve uyum sağlar. Abyssinian kedi cinsi oldukça zeki canlılardır ve canlı bir yapısı vardır. Sevimli ve gayet cana yakındır. Canının istediği zaman sahibine ilgi gösterir ve oyunlar oynamaya başlar. Bundan dolayıda zaten sürekli meşgul bir kedidir evdeki herşeyle oynayabilir.


Abyssinian kedisinin Vücut yapısı ve görünüşü:


Genel olarak kafası hafif derecede üçgen biçimindedir. Ve gayet yumuşak hatlar bulunmaktadır. Burnu diğer kedi cinslerine göre sivri ve köşeli değildir tam tersi çukurumsu bir görünümü vardır. Bunun yanı sıra kulakları dik ve sivri biçimdedir.

Gözleri birbirinden uzakta, iri ve parlak yapılıdır. Kaslı ve orta boyda büyüklüğe sahiplerdir.


Abyssinian Kedi Irkının renkleri:


Yanık kahverengi, kızıl ve mavi olabilmekte ve  tüyler kısmen açık bazen de koyu renk olabilmektedir. Yanık kahve tonlarındaki tüylerde bantlar siyah veya koyu kahverengi olur.. Kızıl tüylü kedilerde, çikolata rengi güzel bir kızılla birleşir ve tatlı bir görünüm verir.

Bakımı,  haftada bir kaç kere tüy bakımı ve aynı zamanda tırnak kesimi  15 ile 20 gün içinde yapılmaldır. Genel olarak pek fazla bakıma ihtiyaçları bulunmamaktadır.

Kökeni ise Afrika'dır. Bu kedi cinsinin  İngiltere'de tanınması 1882 senesinde gerçekleşti ve "ingiliz işaretlisi" olarak kabul oldu. 1919 da Abyssinian Kedi Kulübü kuruldu ve Abyssinian adı ile  bu kedi cinsi resmi olarak kabul olundu.


Bir önceki kedi ırkı yazımız  >> Chinchilla Kedi Irkı ve Özellikleri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.