-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » American Shorthair Kedi Cinsi

ads
ads
American Shorthair  Kedi Cinsi

American Shorthair Kedi ırkı ve Özellikleri

American Shorthair Temel özellikleri hakkında:


Bu kedi ırkı oldukça hareketli ve atılgandır. Aynı zamanda çok zeki kedi ırklarındandır. Uyku esnasında bile değişik hareketler yapan sevimli bir kedi cinsidir "American Shorthair " Kemirmeyi sever taze ve et dışındaki gıdalar hoşuna gider.


American Shorthair vücut ve görünüşü nasıldır?


Gözleri ile dikkat çeken bu ırk belirgin ve orta büyüklükte olan bademi andıran gözlere sahiptir. Burnu ise kareyi andıran görünümdedir. Kafa yapısı normal büyüklüğe sahip küçük ağzı yuvarlaktır. Çenesi oldukça kuvvetli ve geniş omuzlara sahip olması asil görüntü ve güçlü bir ırk olduğunu gösterir. 


Tüyleri genel olarak kısa olur ancak bu durum onu etkilemez ve soğuklara karşı gayet dayaklı bir kedi cinsidir.

Tüy bakımı nasıl yapılır?


Düzenli olarak tüy bakımına ihtiyacı vardır. Uygun bir fırça ile bir kaç günde bir fırçalanması gerekmektedir. Düzenli olarak fırçalama kedinin hoşuna gider ve sahibine daha çabuk alışır. Birçok kedi tüylerinin taranmasından hoşlanır. Ancak kedilerin çoğu sudan hoşlanmaz yıkamaya kalkmayın.

American Shorthair  kökeni neredir?


Bu kedinin aslı İngiltere'dir ancak buna rağmen Amerikan kedisi olarak anılır.

Bir önceki kedi ırkı >>  American Curl Kedi Cinsi

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.