-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » American Curl Kedi Cinsi

ads
ads
American Curl Kedi Cinsi

American Curl Kedi Irkı Özellikleri

Kedi ırkları ile ilgili konularımıza devam ediyoruz bugün ki kedi cinsi "American Curl" temel özellikleri şunlar:

Çok akılcı bir duyarlığa ve mantıklı hareketleri ile dikkat çeker. Oldukça asil görünen bu canlı yüksek sezgilerle donatılmıştır. Gayet meraklı olan American Curl Kedisi bu yönüyle çok dikkat çekmektedir. hareketli ve sosyal insanlarla çok iyi anlaşabilen kişiliğe sahiptir. Çok kısa sürede yavruluktan çıkıp ergen çağa ulaşırlar.

Görünümü ve Vücut yapısı


Normal büyüklüğe sahip bir kafa yapısı vardır. Ancak iki kulak mesafesi birbirine çok yakın olduğundan dışarıdan görünüşü uzun bir kafa yapısına sahip kedi olarak görülmektedir. Kedi cinsleri arasında en duyarlı kulaklara sahiptir.

Ceviz şeklini andıran göz yapısı vardır. Ağzı oldukça küçük ve kare biçiminde buruna sahip olan American Curl, çok güçlü çeneye sahiptir. Ağırlığı ise yaklaşık 3 ile 5 kilo arasında değişim göstermektedir. Bacakları orta uzunlukta olup ve az çalışan kasları vardır. Tüyleri ise ipeksidir.

American Curl Kedi ırkının tüy bakımı nasıl yapılmalıdır?


Genel olarak parlak ve ipeksi tüylere sahip olduğundan ortantılı biçimde tras yapıldığında sağlıklı görünüme kavuşur.

Bu kedi ırkının en önemli özelliği kulaklarının hafif kıvrık olmasıdır.


Bir önceki kedi Irkı Özellikleri >>   Abyssinian Kedi Irkı ve Özellikleri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.