-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Facebook'tan Hakaret Etti Ceza Yedi

ads
ads

Facebook'tan hakaret edene hapis cezası

Dünyada kullanıcı sayısı milyarları aşan Facebook günümüzde en çok kullanılan sosyal ağların en başında gelir. Facebook hesaplarında onlar hakaret ve sözlü tacizler yapanlar vardır. Ancak bununda bir yaptırımı var. Her ne kadar birçok kişi bu durumlarda dava açmadığı için hakaretler havada uçuşup gidiyor.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda zanlı bir kişiye hakaret ederek "Beyinsiz, geri zekalı" içerikli mesaj göndererek ve bunu bir kaç kere üstelemesi neticesinde psikoloji bozulan mesajın ulaştığı kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. 


Facebook'tan Hakaret Etti Ceza Yedi


Erzurum savcısı tarafından hazırlanan iddianameye göre E.T adlı kişi tanımadığı kişiye gönderdiği hakaret içerikli mesajları neticesinde dava açıldı ve 3 yıla yakın ceza istemiyle yargılandı. Davanın sonlandığında sanık suçlamaları kabul etmeyerek başka bir arkdaşıma gönderirken yanlışlıkla olduğunu belirterek kendini savundu ve bunun için özür diledi.

Bunun üzerinde mahkeme karara bağlayarak "geri zekalı ve beyinsiz" gibi cümlelerin içinde yer aldığı hakaret içerikli mesajlardan dolayı TCK’nin 125/2 maddesi kapsamında “onur, şeref ve saygınlıklarını rencide" edecek anlamında hakaret ettiği iddiasıyla 2 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme E.T isimli kişiyi denetimli serbestlik kanunuyla verilen 2 ay 15 günlük cezayı 5 yıla kadar erteledi.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.