-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Australian Mist Kedi Cinsi

ads
ads

Australian Mist Irkının Özellikleri Neler?


Oldukça seven, zeka, atiklik ve güçlü sağlık yapısı ile dikkati çeken "Australian Mist" kedi ırkı birçok kişi tarafından tercih edilerek beslenmektedir.

Bazı kediler insanlara yakın olsa bile bu kedi ırkı tam tersi sahibine çok düşkün ve hiç yanından ayrılmaz nereye giderse peşinden gider ve bu şekilde kendini daha çok sevdirir. Sahibi ile oturur sahibi ile kalkar. Bu kedi cinsi her an mutlu gözükür. Kolay kolay kendi içine kapanmaz ve oldukça keyiflidir. 



Australian Mist Kedi Cinsi


Bunun yanı sıra diğer kedilerden ayrılan özelliği sabırlı olması, bazı kediler tek bir oyuncakla oynadıkları zaman belli bir süre sonra sıkılabilirler. Fakat bu kedimiz saatleri alsa bile sıkılmadan aynı oyuncak ile oynayabilir. 

Çocuklarla  çok iyi anlaştığı söylenmektedir. Kucakta oturmayı da çok sever.  Genel olarak ağırbaşlı olarak bilinirler. 


Australian Mist Kedi Irkının Görünüşü ve Yapısı Nasıldır?

Genel olarak sert ve güçlü kaslara sahip olan  bu ırk orta boylarda olur. Erkek olan kediler, dişi olanlara oranla daha büyük yapıdadır ve tüyleri kısa şekildedir. 

Kafa yapısı ise yuvarlak biçimde gövdeye orantılıdır. Kulakları dik ve küçük boydadır. Göz renkleri değişiklik göstermekle birlikte genel olarak yeşil ve  büyük yapıdadır. Aynı zamanda oldukça parlak gözlere sahiptirler. 

Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tüyleri kısa olduğundan çok az bir bakıma ihtiyaçları vardır. Haftada bir kere 2 veya 3 dakika taranmaları kafi gelecektir. 

Australian Mist Kedi Cinsinin Kökeni Neredir?


Kökeni Avustralya'dır.

Bir önceki kedi ırkı >>  American Wirehair Kedi Cinsi


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.