-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Bengal Kedi Cinsi

ads
ads

Bengal Kedi Irkı ve Özellikleri


Genel özellikleri arasında en belirgin olanı çok uslu ve kararlı bir yapısı olmasıdır.  Bengal kedi ırkına özgü olan atılgan ve sahibine geri dönüşü aynı zamanda suyla oynaması sadece bu ırka özeldir. Bunun yanı sıra çok şefkatli bir cins olan dışa dönükte olabilir.


Bengal Kedi Irkının Görünüşü ve Vücut Yapısı Nasıldır?


Üçgen şekilde ve yuvarlak kafa yapısına sahip  olan bengal, bıkyıkları çok belirgindir. Oldukça geniş görünümlü burna sahiptir. Kafasına göre birbirine ayrık badem şeklinde gözleri ile dikkat çekmektedir. Kulaklarının uçları hafif yuvarlak ve küçük boydadır.  Boyları genelde uzun ve çok sağlam vücut yapısıyla gelişmiş kasları dikkat çeker.


Bengal Kedi Cinsi


İri ve kalın kemikli olmasına rağmen bacakları orta büyüklükte ama ince bacaklı değildir. Bunun yanı sıra ön bacakları arka bacaklarına göre daha uzun biçimdedir. 

Patileri büyük ve yuvarlaktır. Kuyruğu ise orta büyüklükte ve kalın yapıdadır.  Tüyleri değişkenlik göstererek bazılarında uzun ve kısa olmaktadır. Olgun kedilere oranla küçük cinslerin tüyleri daha uzundur. Daha sonra tüyleri küçük boyutlara kadar  ufalır.   Kadifemsi kalın tüyleri ile dokunulduğunda hoş bir duygu hissettirir.


Bengal Kedi Cinsinin Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Orta uzunlukta olan tüyleri hemen hemen her gün bakım yapılması lazımdır. Bunun için  yumuşak fırça ile gün aşırı taranması yeterli olacaktır.  Kökeni A.B.D

Bir önceki kedi ırkı "Burmese Kedi" özellikleri, vücut yapısı, sahibi ile olan bağlılığı, bakımı ve kökeni hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı konumuzu okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Bengal kaplanın olmamış versiyonu gibi ama çok tatlı duruyor :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.