-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Burmese Kedi Cinsi

ads
ads

Burmese Kedi Irkı ve Özellikleri

Burmese kedilerinin en belirgin özellikleri arasında yer alan farklı şekilde sesler çıkarmasıdır. Sürekli olarak değişik ses efektleriyle sahibine kendine hayran bıraktığı besleyenler tarafından çok dile getirilmiştir. 

Burmese Kedi Cinsi


Aynı zamanda iyi bir zekaya sahip, oyuncu ve problem çözme ve meraklı yapısıyla bilinir. Burmese kedi ırkı en iyi ırklar arasında yerini alır birçok kişi tarafından tercih edilen kedilerdendir.  Çok yetenekli olması ile birlikte karakterli kedilerdendir  ve genel olarak başını belalara sokmaktan hiç çekinmez bu yüzden kendine bir arkadaş arayan kişilerin tercih ettiği canlıdır.

Burmese kedi ırkının görünüşü nasıldır?

Yuvarlak biçimde kafa yapısına sahip ve kulakları aynı orantıdadır. Elmacık kemikleri geniştir. Çok güçlü bir çeneye sahip ve kendinden emin ısırmaları vardır. Kulakları ise öne  doğru hafifçe eğik ve orta boyda kulaklara sahiptir Burmese

Gözleri ise birbirine biraz uzak yani ayrık biçimde durur. Gözleri yuvarlak ve vücutları ise orta boyuttadır.  Tüyleri oldukça parlak ve saten görünümünü andırır.  Bu yüzden vücudunda en dikkat çeken süsü tüyleridir. 

Tüy bakımı nasıl olmalıdır?

Kısa tüylere sahip olmasından dolayı fırçalama veya tarama gibi gereksinim istemez. Bunun yerine bakım eldiveni veya nemli bir bezle silinmesi yeterli olacaktır. Ancak bunun haricinde  haftada bir veya iki kere  taranıp fırçalanması kedi açısından faydalı ve eğlenceli olacaktır. 

Kedilere genel olarak nankör derler bu doğru bir yaklaşım değildir. Kediler çok karakterli canlı olduklarından kimseye boyun eğmezler ama Burmese kedi ırkı sahibine çok sadıktır. Oyun oynamayı ve kendiyle oynatmayı çok sever ve teşvik eder. 

Bir önceki kedi ırkı "Brazilian Shorthair Kedi" cinsini tanıttık. Temel özellikleri, tüy bakımı, kökeni, fiziki yapısını incelemek isterseniz yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.