-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Cornish Rex Kedi Cinsi

ads
ads

Cornish Rex Kedi Irkı ve Özellikleri

Bu ırk biraz ilginç kedilerdendir. Çok değişik şekilde akıl almaz akrobatik hareketleri vardır. Bundan dolayı bu "Cornish Rex" kedilerinin yapısında oyunculuk ön planda olup tez canlı oluşu da çok dikkat çeker.

Cornish Rex Kedi Cinsi


Bu ırk asla yalnızlıktan hoşlanmaz, bildiği her şeyle oynarlar. Aynı zamanda ilginç bir şekilde diğer canlılarla özellikle köpek ve kendisi gibi kedilerle oynamayı çok sever. Genel olarak sahibine ve ev halkına çok çabuk alışır, kısa zamanda ahbap olursunuz. Bunun haricinde evde vakit geçirmeye bayıldıkları gibi bazen uykucu da olabilirler. 

Genel görünüş ver yapısıyla sportmen olan bu ırk, sahibine çok çabuk alışır ve ilgi göstermekten çekinmez. Oldukça zeki olan Cornish Rex cins kedileri kendisini kolayca sevdirir. Bu yüzden birçok insan tarafından sahiplenilir. 

Bu kedi cinsi normal olarak orta yaşata olan insanlar ile biraz daha yaşı ilerlemiş kişiler tarafından tercih edilir. Bunun nedeni sahibine karşı çok duyarlı ve ilgili olması olabilir. Aynı zamanda zekası da ön planda olduğu için bu durum geçerlidir.

Kediler bildiğiniz gibi  az yerler ama sık sık gıda tüketirler. En çok sevdikleri yemek ise pirzola ve kuzu etidir. Bu ikisini önüne koyun başka bir şey istemezler zaten. Bunun için baya bir masraf da gerekecek. Ancak kedi mamalarına da kısa zamanda alışabilirler. Bu yüzden herhangi bir sorun olmayacaktır. 

Yukarıda dediğimiz gibi pirzola ve kuzu etini sevdiklerini belirttik. Ancak sürekli bu iki gıda ile beslenirse Cornish Rex ırkında uyuşukluk ve hantallık oluşabilir.  Bu kedi ırkının tüyleri genel olarak çoğunda kıvırcıktır. 

Cornish Rex Kedi Irkının Vücut yapısı ve Görünüşü Nasıldır?

Genellikle orta boydadır. Büyükleri orta boyu geçmez. Nadir olarak bazıları hariç biraz daha büyük olabilir. Ağırlıkları ise  2 veya  4 kilo arasında değişkenlik göstermektedir. 

Burnu dörtgen şeklindedir. Kafası ise adeta bir yumurtayı andırmaktadır. Gözleri normal büyüklükte olup oval şekle sahiptir. En çok dikkat çeken yeri ise burnudur. Kulakları oldukça dik ve kıvırcık tüyleri aynı zamanda bıyıkları kısadır.  Kuyruğu biraz uzun ve kıvırcıktır. Bu yönüyle  vücudu kendine uyumlu ve orantılıdır. Bu özellikleriyle de çok dikkat çeken ırklar arasında bulunur. 


Cornish Rex Kedisinin Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tüyleri çok sert ve kıvırcık olduğundan  fırçalama esnasında kedinin derisine zarar vermemek için hafifçe ve özenle bakım yapılmalıdır. Aynı zamanda belirli aralıklarla tüylerinin kesilmesi gerekir.  Ancak iyi bir yönü ise  tüylerinin kısa olması nedeniyle fazla dökülmez bu yüzden haftada bir kaç kere taranması ve fırçalanması yeterli olacaktır.  Cornish Rex ırkının ana vatanı  Büyük Britanya'dır.

Bir önceki konumuzda "Chinchilla Kedi Cinsi" özellikleri, genel yapısı, vücut yapısı, tüy bakımı, kökeni hakkında bilgiler verdik. Konumuza giderek inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Kedi ırkları içerisinde en seyrek tüylere sahip bunlar

    YanıtlaSil
  2. benim cornish rex im var. gri renkte TEKİR sokak kedimde var. 2 kedimi karşılaştırınca CORNİSH REX çok zeki, avci,acayip akrobatik, koşması, zıplaması, havada 2-3 hareket yapabilmesi, sürekli dikkat halinde, kucakta uyuyabilir, biz hangi odadaysak o orada, çok ilgi istiyor, oyun istiyor, yanınınza gelip uyuyabilir. sabah 5 gibi soğuk olunca gelir battaniyenin altına girmek ister. dizlerinizden cadır oluşturun sıcak olduğu için orada bütün gün durabilir. Tanımadığı insanlar gelince hemen anlar, koklar, onusevmek isteyeni tırmaladığı olmuştur. Uyurken patilerini sıcak tutmak için yaslıyor.fırın alüminyum folyosunu top haline getirip atıyorum, geri getiriyor. çok seviyorum hangi ülkeye gitsem onu da yanımda götürüyorum. çocuğum gibi

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.