-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları

ads
ads
Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifinin Malzemeleri

·         Çikolata Kaplı Beyaz Rüya için Malzemeler
·         1 poşet kremşanti
·         1 su bardağı soğuk süt
·         Alabildiği kadar hindistancevizi (200 gr )
·         İçi için;
·         İsteğe göre biraz fındık, badem veya çam fıstığı
·         Üzeri için;
·         250 gr sütlü sade çikolata
·         3 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları Tarifinin Yapılışı

Öncelikle kremşanti ve sütü koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Koyulaşan ve katılaşan kremşanti üzerine azar azar hindistancevizini ekleyin. Elinize yapışmayacak bir kıvama geldiğinde ise buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş olan harç biraz daha sertleşmiş olacaktır. Daha sonra bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak isteğinize göre içine fıstık ya da fındık koyarak, avuç içinizde yuvarlayın ve tekrar buzdolabında dinlendirin.

Çikolata Kaplı Hindistan Cevizi Topları


Sütlü çikolatayı benmari usulünce eritin ve sıvı yağı erimiş çikolata ile karıştırın. Hindistan cevizi toplarını bu karışıma batırıp, çikolataya bulayın ve çatal yardımı ile alıp, alüminyum folyo üzerine dizin. Buzdolabında çikolatası sertleşene kadar dinlendirin ve ardından servis yapın.


Son derece pratik ve oldukça da lezzetli olan bu tatlıyı gerek çocuklarınıza gerekse de misafirlerinize hazırlayarak, keyifli sofraların ardından masanızı tatlandırabilirsiniz. Her biri tüm evlerde bulunabilecek malzemelerden oluşan tatlıyı siz de mutlaka denemeli ve sevdiklerinizle paylaşmalısınız. Üstelik malzemelerde değişiklik yapıp, özellikle hindistancevizi topları içine dilediğiniz ürünü koyarak, sevdiklerinize özel sunumlar gerçekleştirebilirsiniz. Tarifte yalnızca bekleme, dinlendirme ve soğutma aşamaları biraz vakit alsa da tüm bunları diğer yemeklerinizi hazırlarken kolayca tamamlayabilirsiniz. Üstelik son derece hafif de olan bu tatlıyı diyette olan arkadaşlarınız için bitter çikolata ile yaparak da ikram etme şansı yakalayabilir ve onlara tatlı bir sürpriz yapmış olabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir önceki yemek tarifi konumuzda "bisküvili pasta tarifi" isimli konuyu hazırladık. Gerekli malzemeler ve hazırlanışı ile ilgili bilgilere konumuza göz atarak inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Yapimi oldukca basit ve belli kioldukca lezzetli. Tarif ve paylasim icin tesekkurler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.