-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bakmak ile Görmek Arasındaki Fark (Deniz Taşkan)

ads
ads

Bakmak ile görmek arasında fark varmı sizce?

Bence var.

Risale-i Nur ile tanıştıktan sonra anladım ben bunu. Hakikaten bakmak ile görmek arasında dağlar arasında fark varmış. İlk zamanlar okuyordum lakin anlamıyordum. Uzun süre meşgul olanlardan öğrenmiştim. İlk başlarda anlayamazsın. Sen onu samimi, ihlaslı bir şekilde okuduğunda o kendini sana açacaktır, dediler. Gerçektende okudukça anladığımı farkettim. Anlamadığım yerler muhakkak var ama anladığım kısımlarda oldu ve ben bazı hakikatlerin farkına vardım. Ama ondan önce insanoğlunun yaratılış gayesini, dünyadaki vazifesini, aslında bu dünyada başıboş olmadığını, Allah'ın, ahiretin, peygamberlerin, meleklerin, kitapların, hesap gününün kesinliğini sana ispat ediyor. Biz bunları zaten biliyoruz, iman ediyoruz diyorsunuz ama Risale-nur'u okudukça imanınızdaki kuvvetlenmenin farkına varacaksınız. İnsanın sadece Kuran'i Kerim'i değil, kainatın ve insanında okunacağının farkına vardırıyor. Rabbimizin kainattaki esmalarının tecellilerini kör gözlere gösteriyor.

Bakmak ile Görmek Arasındaki Fark (Deniz Taşkan)


Mesela; bir ağaçtan meyve aldığımızda Rabbimizin "Er- rezzak, El-kerim" isimlerinin tecellilerini farkediyorsunuz. Keza yine topraktan meyve- sebze almamız, bir annenin bebeğini emzirmesi, hayvanat aleminde annelerin yavrularını beslemesi bize yine aynı isimleri gösteriyor. Gündüz güneşte, gece ay ve yıldızlarda "En-nur" ismini gösteriyor. İnsanların birbirine ya da insanların hayvanlara zulmettiğinde hemen cezalandırmayıp sabretmesi bize "Es-sabur" ismini gösteriyor. Yeryüzünde oluşan doğal afetler rabbimizin "El-celal" isminin farkına vardık.

İşte bunlar ve bunlara benzer benzer daha çok farkına vardığımız hakikatler oldu elhamdulillah.
İslam'a ve ümmete hakiki hizmet böyle olur. Hayatını Allah için, peygamber-i zişan için, İslam ve ümmet için hapisten hapise, sürgünden sürgüne geçirmiş bir İslam kahramanıdır BEDİÜZZAMAN hazretleri.

Rabbim ondan ebeden razı olsun.

Amin.

Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Hocam bakmak ile görmek ile arasında ki farkı bende her gün çevreme belirtiyorum üstelik de her gün belirttiğim bir konuda duymak ve dinlemek arasında ki fark. Müşterilerime bile diyorum efendim duymayın dinleyin diye

    YanıtlaSil
  2. her bakan görecek diye bir şey yoktur ama görme eylemini gerçekleştirmek için mutlaka bakmak gerekir

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.