-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Blogger Esnek Slider Manşet Eklentisi

ads
ads
Blogger kullanıcıları için vazgeçilmez olan eklentiler arasında manşet eklentisi yer almaktadır. Blogger slider manşet eklentisi ile sitenizi daha şık hale getirebilir ve daha fazla okunma oranını artırabilirsiniz.  Sitenizin temanıza göre uygun bir yere  blogger manşet eklentisini eklemeniz mümkün. Esnek bir yapıya sahip olan bu eklenti sitenizin hemen hemen her yerine koyabilirsiniz. Fakat bunu header kısmına yani en üst kısma eklemeniz daha iyi olur.  Eğer üst kısımda slider var ise temanıza göre daha alt taraflara ekleyebilirsiniz seçim size kalmış. 


Blogger Esnek Slider Manşet Eklentisi


Blogger manşet eklentisinin özellikleri arasında siteyi  hiç kasmaması ve diğer  slider mansetlerle  uyumlu olması. Örnek vermek gerekirse, herhangi bir  javaScript kodu ile oluşturmuş eklentiyi eklediğiniz zaman bazı durumlarda temanız yer alan manşet çalışmaz hale geliyor. Bunun nedeni js. kodlarının çakışmasından kaynaklıdır. Bu gibi sorunları  halletmek aslında basit ama benim bu önerdiğim eklenti de hiç bir ayar yapmanıza gerek yok. 

Blogger esnek manşet eklentisi eklemek

İlk olarak Blogger > Kumanda Paneli > Tema > HTML'yi düzenle kısmından kod bölümüne gelin ve CTRL + F tuşlarının yardımı ile arama yaparak </head> kodunu bulun ve hemen üstüne altta vermiş olduğum kodu ekleyin.




2. adım olarak aynı şekilde arama yaparak  </body> kodunu bulun ve bir satır üstüne aşağıdaki kodu ekleyin ve kayıt edin. 




Yapmanız gerekenler bu kadar. Son bir ekleme daha yapacağız oda  manşeti nerede göstermek isterseniz oraya ekleyeceğiniz koddur. Kodu daha sonra vereceğim şimdi bu yukarı vermiş olduğum kod içinde değişliklikler yapmanız gerekecek. 

blogURL: "http://www.ibrahimfirat.net/", Buraya kendi site adresinizi yazınız.
MaxPost: 12, burada ne kadar yazı gösterecekseniz o kadar sayı belirleyiniz.
idcontaint:"#myslidepost",
ImageSize:500,
interval: 10000, Slider hızı bunu hızlandırmak için 10000 rakamını azaltın örnek olarak 5000 ve yavaşlatmak için ise rakamı çoğaltmanız gerekecektir.
autoplay:true,

tagName: false Burası en önemli kısımdır. Bu şekilde eklendiği zaman son yazılar gözükecektir. Ancak tagName kısmına dilediğiniz  bir etiketinizi yazarsanız o etikete göre yazılar ekranda çıkacaktır. Örnek olarak şöyle olabilir. 

tagName: false yerine "sağlık" etiketi olduğunuzu düşünerek sağlık etiketini ekleyeceğiz yani tagName: yazan yer sağlık: olmuş olacak. Ben küçük  harf kullandım sizin etiketinizin başlangıç harfi küçük ise küçük şekilde yazın, büyük ise büyük harf ile başlayın o zaman başarılı olacaksınız. 

Şimdi manşetimizi ekleyeceğimiz son kod. 

Bu kodu ( <div id="myslidepost"></div> ) gadget şeklinde herhangi bir yere kumanda panelinden ekleyebilirsiniz.  Nereye eklerseniz manşet orada gözükür. 

Örnek görüntü için iF sitemizin ana sayfasına bakabilirsiniz.


Bir önceki blogger eklentileri konumuzda "Blogger Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme)" ile ilgili çok detaylı bilgi içeren konumuzu okumanızı tavsiye ederiz

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Şu anki temam kendinden bu eklentiye sahip. İlerleyen zamanlarda ihtiyaç duyarsam yararlanacağım yazınızdan. Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.