-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Ünlü 5 Türk Modacıları

ads
ads
Ünlü 5 Türk Modacıları

En İyi 5 Modacı

En5 yazı dizimizde bugün 5 adet en iyi modacıları tanıtacağız. Ülkemizde modacı çok vardır ancak içlerinden bazıları vardır en iyileridir. Bundan dolayı biz en iyi 5 adet modacıyı kısaca tanıtacağız. Ülkemiz ve dünya çapında başarılı olan modacılar listesi aşağıda.

1. Arzu Kaprol


Arzu Kaprol 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi moda - konfeksiyon bölümünü bitirmiştir. Hemen sonrasında "Paris American Academy’de Perfectionnement" programını tamamlayarak kariyerine devam etti. 1995 senesinde  almış olduğu  prestijli Beymen Academia “Avant-Garde Tasarımcı” ödülü ile moda hayatında ismini  duyurmayı başardı. Kendi ismini verdiği marka ile  1998 yılında ilk kez moda sevenlerle bir araya geldi . 2007 senesinde  Fashion TV ve 2011 yılında ise Elle Style Awards de dahil  olmak üzere “Yılın Moda Tasarımcısı” ödüllerine laik görüldü.

2. Cemil İpekçi

Dünya çapında özellikle  Türkiye'nin en ünlü isimlerindendir "Cemil İpekçi"  Ünlü modacı genel olarak Türk usulleri ile ve osmanlı motifleriyle modaya farklı bir strateji getirmiştir.  En önemli özelliği Osmanlı kıyafetlerindeki kumaş ve farklı desenler ile lider konumda olmuştur.  1948 yılında İstanbul'da doğmuştur.  Ünlü Türk modacısı aslen selaniktir. Baba tarafı oradan gelmiştir.  Bir çok ödül alan ünlü modacı ülkemizin en iyilerindendir. 

3. Cengiz Abazoğlu


Son dönemlerin en ünlü modacılardan sayılan cengiz abazoğlu geçmiş dönemlerde pek adından söz ettirmiyordu.  Moda dünyasının yakın zamanda en çok bilinen ve lider koltuğuna oturan modacılar arasında yerini almaktadır.  Çocukluğundan bu yana hayatını modaya vermiş ve modacı olabilmek için elinde bulunan kağıtlara sürekli şekil veren biri olarak bilinmektedir. Yaşam felsefesi moda olduğundan dolayı lise hayatından sonra eğitimini bırakmıştır.  İlk defilesi 1988 yılında gerçekleştirmiştir.  En çok bilinen modası gelinlikler üzerinedir. 

4. Dilek Hanif

Türk sanat camiası tarafından en çok tanınanlardan biri Dilek Haniftir. Genel olarak gece elbiseleri ve sahne kıyafetlerinde iddialı bir modacıdır. Bundan dolayı sanat camiası tarafından tanınmakta ve aynı zamanda modacıların göz bebeğidir. Ünlü modası 1962 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İki tane çocuğu vardır. Çocuklarını büyüttükten sonra moda dünyasını adımını atarak büyük başarılara imza atmıştır.  Dilek Hanif bu seviyede başarılı olmanın sırrını "işini sevmeye, saygılı olmaya ve kendisini müşterinin yerine koyarak özenle bir şeyler üretmeye" bağlı olduğunu vurgulamaktadır.

5. Yıldırım Mayruk

Evet gelelim en son modacımıza.  Ülkemizin en çok tanınan eski modacılarından biridir.  Dünya genelinde birçok ülkede tasarımları ilgi görmekte ve satılmaktadır. İşinde oldukça  başarılı ve tanınmış tercih edilen modacılardandır. Özellikle özel gecelik kıyafetler, gelinlik ve damat kıyafetlerine yoğunluk göstermektedir.  1940 senesinde Bursa'da doğmuştur.  Mayruk soyadının anlamı osmanlıcada Muzaffer anlamına gelmektedir. 

Bir önceki En5 içerikli konumuzda "Doğal Taşların İnsan üstündeki Etkileri" hakkında detaylı bilgi verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.