-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » WordPress için “Öne Çıkan Yazılar” eklentisi

ads
ads
Uzun bir arastırma sonucu WordPress Öne  çıkan  yazılar eklentisinin en iyi versiyonunu   buldum ve hemen   arayışta olanlar  için yayımlamaya karar verdim

Hemen kurulumu anlatmaya geçelim


Öncelikle buraya tıklayarak eklentiyi indiriniz. Daha sonra standart bir biçimde eklentiyi kurunuz.
Sıra geldi yazıları listelemeye. Bunu iki isteğe bağlı olan aşamada gerçekleştireceğiz.
1. Son yazılarınızı listelemek istiyorsanız eğer, temanızdaki “header” dosyasına aşağıdaki kodu ekleyiniz;
<?php if (function_exists('fpg_show')) { echo fpg_show(NULL); } ?>
2. Kategori bazlı listeleme yapmak istiyorsanız yukarıdaki kod yerine, aşağıdaki kodları “header” dosyasına ekleyiniz;
<?php if (function_exists('fpg_show')) {
$args = array(
'cat' => 'Kategori ID Numarası',/* comma separated list of category ids to include (put '-' in front of ids to exclude) */
'tag' => '' /* comma separated list tag slugs to include */);
echo fpg_show($args);
}?>
Kategori ID numaranızı, yukarıdaki kırmızı yere ekleyiniz. Birden fazla kategorinizdeki yazılarınızı listelemek için ise virgüller ile ayırarak numaraları yazınız. Örneğin; 1, 2, 3 şeklinde.
Her şeyi tamamdıktan sonra panelde yer alan “Featured Post Grid” adlı (alt kısımda yer alıyor)kısımdan, eklenti ile ilgili görsel bazlı kısımları kendinize göre geliştirebilirsiniz.
Not: Listeleme esnasında yazılarınızdaki resmin çıkması için, yazılarınızın içerisinde yer alan Öne çıkan görsel kısmından, yazınız için öne çıkan görsel belirlemeniz gerekmektedir. Eğer ki otomatik olarak yazılarınızdaki ilk resmi öne çıkan görsel (thumbnail) 
Not 2: Eğer ki yazılarınızda Öne çıkan görsel kısmı yok ise, aşağıdaki kodu temanızdaki “functions” adlı dosyaya eklemeniz yeterli olacaktır;
add_theme_support( 'post-thumbnails' );

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.