-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Sitenizin Hitinin Düşme Nedenleri

ads
ads

Sitemin hiti birden düştü ! sitem gogolede aniden geriledi  sitemin  ziyaretçisi  durup duruken azaldı sitem gerilere gitti sandbox'a mı düştüm? websitem ziyaretçisi çok azaldı aniden gerileme  oldu  ne yapmalıyım gibi sorular çok gelmeye başladı...


seo

Webmaster'lerin büyük sıkıntısı olan dalgalanma yani ani düşüşler sitenin aniden gerilere gitmesi   tekil hiti 1000 10000 iken bu sayı yarı yarıya inmesi gibi durumlar çok bilindik alıştığımız bir durumdur Google'de ara sıra böyle durumlar söz konusu olabiliyor ve buda çok can sıkıcı bir durum haline geliyor..


Sitenizin ziyaretçisinin azalma sebepleri farklı farklı nedenlerden olabilir ama  en bilindik kesin olmamak kaydı ile  bazılarını   yazacağım..

1 -   Fazla link çıkışı olabilir sitenizde  yazı yazarken link eklerken nofollow kodunu kullanmanızı tavsiye ederim  resimler linkler dışarıya giden her link siteniz için gerileme söz konusu oluşturur.. elinizden geldiği kadar  link çıkışlarını kapatın..

2 - Siteniz yeni ise ilk başlarda google sitelere öncelik tanır  yani avans verir    siteniz  hemen yükselise geçer ziyaretciniz artar  ve sonra aniden sitenin ziyaretçi sayısı  yarı yarıya ve daha azına iner. nedeni ise tamamen özgün içerik eklememekten googlenin verdiği zamanı özgün içerik ile  donatmış olsaydınız belki bu durumla karşılaşmazdınız diye düşünüyorum. özgün içeriğe googlenin ne kadar önem verdiğini  biliyorsunuzdur.

3 - Kopyala yapıştır kültürünü kendinize alışkanlık  edip sürekli kopya içerik eklediyseniz bu ani azalmaları yaşamanız kaçınılmazdır. Sandbox tehlikesi de vardır..

4 -  Google pagerank güncellemeleri zamanında   ilk haftalar bu durum söz konusu olabiliyor ve kısa  zamanda geciyor -  pagerank güncellemerine yakın zamanlarda olduğu zaman   sıkıntı yapmanıza gerek yok. dalgalanma diye nitelendiririz biz.

5 - Websitenizi  ileri seviyelere götürmek amacı ile   alınan backlinkler  aşırı backlink  alımı   günde   bin tane misal  siteniz yeniyse zaten     backlink almanızı tavsiye etmek   siteniz ceza yiyebilir zaten  backlink falan  eskide kaldı  pagerank'ın artık bir önemi  yok eskiden değerliydi simdi 2 haftalık bir site  pagerank 0 dan 3 e 4 e çıkabiliyor burdanda anlaşılıyor ki pek bir önem arzetmiyor pagerank değerleri  trusrank suan için daha önemli ve değerli

6 -  Panda algoritaması ile   kalitesiz siteler belli bir zaman içerisinde hemen değil zamanla siteleri inceleyerek  analiz ederek iyi bir kalitesiz  site olduğunu fark ettiği zaman bu ani gerileme ziyaretçi sayısının azalması gibi durum nakşediyor..

7 - Bu son   secenekte ise  sıkıntı yapmanıza gerek yok  gecici bir durumdur   nasıl birden  azaldıysa birden'de  yükselir...

Peki ne yapmam gerek ?

Ne yapmanız gelince hiç bir şey olmamış gibi davranın  eskisi gibi içerik eklemeye devam edin dediğim gibi özgün olsun kaliteli olsun sitenizin tasarımına dikkat edin sade ve kolay erişilebilir derecede olsun  fazla asırı reklamlardan kaçının örnegin poup tarzı her sayafaya tıkladığında karşınıza çıkan reklamlardan  sizlerde herhalde sıkılır ve o siteye bir daha girmek istemessiniz kendinizi ziyaretçi yerine koyuın ve ona göre davranın  HOSÇAKALIN


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Öncelikle kolay gelsin. Sahip olduğum sitemde son iki haftadır büyük düşüş yaşadım. Neredeyse site çalışmalarına son vereceğim. Site ziyaretçi sayım yani hitim 700 lerde iken şimdi 50 civarına inde bunun sebebi ne olabilir bu konu hakkında ne yapabilirim. Sandbox a da girmemişim, herhangi bir seo paketi de almadım neden böyle oldu anlamıyorum . Sitemin ismi http://www.elmayarisi.com bakarak kontrol edip cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Site çalışmalarınıza son vermeyin her zamanki gibi devam etmenizi öneririm. Google'da sürekli dalgalanmalar olabilir bu 1 ayda sürebilir daha uzun da ancak hit düşmesi baya bir olmuş sitenize en çok ziyaretçi hangi kelimeden ve hangi konuya geldiğini araştırıp bakın sıralamada ne kadar gerilere gitmiş google belki ufak bir ceza vermiş olabilir veya aranan kelimelerin rekabeti çoğalmış diğer siteler sizden daha üst sıralara çıkmış olabilir dediğim gibi aynı şekilde devam edin zamanla yerine oturacaksınız.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.