-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Astım Nedir?

ads
ads
sağlık
Astım nefes yolları kronik bir hastalığıdır. Astım  nefes yollarının  geçiçi bir daralma sonucu Akciğerlere oksijen taşıyan nefes yollarının semptomlarıdır. Öksürük, hırıltı, nefes darlığı ve göğüste sıkışma hissi uyandırır.


Astımda Üç Önemli Özellik!



1. Havayolu obstrüksiyonu: normal solunum sırasında solunum çevreleyen kas bantları rahat ve özgürce hava hareketleri vardır. Ancak astım, alerjiye neden olan maddeler ve çevresel tetikleyiciler olan kişilerde hava yolları çevresindeki kas bantları sıkın yapmak ve havanın serbestçe hareket edemez. Daha az hava nefes darlığı hissediyorum bir kişi neden olur ve sıkılır hava yoluyla hareket hava hırıltı olarak bilinen bir ıslık sesi neden olur..


2. Enflamasyon: Astımlı kişiler kırmızı ve şişmiş bronş var. Bu iltihap astım akciğerlere yol açabileceği uzun vadeli hasarları büyük ölçüde katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Ve bu nedenle, bu enflamasyonun tedavisinde anahtarıdır astım yönetmek uzun vadede.

3. Havayolu sinirlilik: insanların solunum yolları astım ile son derece duyarlıdır. Havayolu aşırı tepki ve polen, hayvan tüyü, toz veya duman gibi ufak tetikler bile nedeniyle daraltmak için eğilimindedir...

Astım genelde 40 yaş altı civarı kişilerde çıkabilir fakat  astım her yaşta her kişide olabilir.

Ailesinde astım hastalığı olan kişilerin astım'a yakalanma riski diğer kişilere göre daha  fazladır.


Astım Türleri

Alerjik Astım
Egzersiz-Induced Astım
Öksürük-Varyant Astım
Mesleksel Astma (İşle İlgili Astım)
Nocturnal Astım (Gece ​​Astım)






ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.