-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Alexa ve Hit

ads
ads
makale

Hit artışı ve Alexa Yükselmesi

Alexa, hit ile bağlantılı değil genel anlamda ziyaretçi ile bağlantılı ama hitin rolu belli bir yere kadar fayda sağlar. Hit ne kadar önemli ise alexa için daha önemli olan gelen ziyaretçinin sitedeki  kalitesi alexayı düşüren en büyük etkenlerden biridir. Bir çok webmaster yaşamıştır. Hit çoğalıyor ancak alexada azalması gerekirken neden yükseliyor? Örnek olarak: diyelim hitiniz  500 - 600  civarında olduğu zamanlar alexanızda hızlı bir düşüş olduğunu varsayalım, ziyaretçi sayınız 1000 -  2000 ve daha fazlasına çıktı  zamanlarda ise alexa değerinizde azalma beklerken tam tersi, yükselme yaşıyorsanız bunun nedenini bir kaç madde ile açıklayalım.

Alexa Yükselme Nedenleri

1 -  Ziyaretçilerinizin sitenizde geçirdiği ortalama süresi azalmış olabilir.
2 -  Ziyaretçileriniz sitenizden tam olarak faydalanamadığının izlenimi alexaya yansıması.
3 -  Bildiğiniz  gibi alexa  bir sıralamadır.  Rakip siteler sizden daha  faydalı paylaşımlarla ziyaretçisini sitelerinde tutup kaliteli ziyaretçileri elde etmiş olduğundan aslında siz yükselmiyorsunuz onlar düştüğünden  sıralamada gerileme  gibi bir durum söz konusu olabilir.

Alexa'nın  öneminin olmadığını vurgulayan  bir çok yazılar okudum. Ben bu fikre katılmıyorum benim fikrimce  alexa gerçekten önemli, en azından benim için. Google Pagerank, evet eskisi kadar önem arz etmiyor ancak önemini tamamen yitirmiş değil. Sitenin kalitesini gösteren en iyi değer kesinlikle alexa değeridir. Kaliteli ziyaretçiye sahip bir sitenin sıralaması çok iyi yerlerde olur.  Bazı yöntemlerle  sıralamayı düşürebiliyorlar ama geçiçi bir heves sadece  bir anda düşüp bir anda  yükseklere çıkılabiliyor. Sıralamanın düşmesi doğal olmadığından alexa gereken sıralamaya koyarak, hakkını veriyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.