-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ölüm Korkusu

ads
ads
islam
"Her canlı ölümü tadacaktır" Her canlının bir ömrü vardır. Zamanı geldiğinde 2. bir hayat için bu dünyadan ayrılacağız. Bu dünya misafirhanedir. Kimi uzun seneler misafir olur kimi kısa, Ölüm bir kapıdan başka bir kapıya geçiştir.  Başka bir aleme ölmek aslında ölmek değildir. Yeniden doğmak kabir alemi için uyanmak fakat dünya hayatı için gözlerini kapayıp kabir alemi için açılan bir kapıdan geçiştir.

Ölüm, insan duymak istemez adını hep kaçar düşünmekten kaçar ve yaşar ölümün hak olduğunu bildiği halde. Evet adı bile korkutur insanı ancak günahkar insanı Allah'ın emrettiği gibi yaşayan ölümden korkmaz sadece kavuşmak ister Allah ( c.c) Ölüm Müslüman için kurtuluştur. İmanı olmayanlar için kahroluş, pişmanlık ve azaptır. 

İbret olarak insanlara ölüm yeter. Çokça ölümü hatırlamak lazım ancak ne yazık ki, insanoğlu düşünmek istemez  ölümün geleceğini bildiği halde  ölümün  kapısını çalacağının farkında olduğunu bile bile yokmuş gibi yaşamak. Ölümden kaçış psikolojisinden kurtulamamak.

Ölüm anında; Ölümü meleği Azrail (a.s.) ve yardımcıları ile gelir. Ölecek kişinin ruhunu ayaklarından itibaren alınmaya başlarlar, ruh bedenden çıkmaya çalışırken boğaza gelir ve orada durdurulur. Ve Azrail (a.s.), kişinin ruhunu çıkarıp alır. Azrail (a.s.) yanında iki melek vardır. "Azap Melekleri" ve "Rahmet Melekleri" Ölen kişi Allah'ın emrettiği şekilde bir hayat sürdüyse Hz.Muhammed ( s.a.v.) Peygamberimizi örnek alarak hayatını sürdürdü ise, rahmet melekleri, kişi   Allah'ın emrettiği gibi yaşamadıysa hayatını günahkar isyankar olarak  bedbaht olarak geçirdiyse azap melekleri yanına  gelir. Rahmet melekleri, kulun  ruhunu alır yükseklere çıkarır misk kokulu halde, azap melekleri,   kulun ruhunu aşağı doğru indirerek azap o kişi için, saadet hayatı da o kul için başlamış bulunuyor.

Ölüm anındaki acı;  Bir çok sahih hadislerde bildirildiği üzere, ölüm anında acı var. Koma hali, ancak ölen bir kişinin çırpınmadığı bilinmektedir. Akıllara gelen sorular: Madem ölen kişi  ölüm acısı ile ruhu bedeninden çıkıyor ve tarifi imkansız acı ile neden çırpınmıyor? Ölüm anında  Azrail (a.s.)'ın yardımcıları ölüm döşeğindeki kişiyi sımsıkı tutarlar ve hareket edemez hale gelir. Kişi mümin ise, ölüm anındaki acı, o kişi için son çektiği acı, mümin değilse yaşadığı ilk acı olarak nitelendirilmiştir. 

Ölen kişi, yeni hayatında  "Cennetlik" mi? yada "Cehennemlik" mi? olduğunu görür. Kabri ya Cennet bahçelerinden bir bahçe, yada Cehennem çukurlarından bir çukurdur. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.