-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » BALAYI NEDİR?

ads
ads
balayı
Uzun ve yoğun düğün hazırlığı sırasında akılların bir köşesinde duran ve size bu sürede sürekli heyecan katan, ismi ile sizi cezbeden bir tatil şeklidir. Yeni hayatınıza ilk adımınızı attıktan sonra koca bir ömrü beraber geçireceğiniz eşinizle ‘ilk’ tatiliniz olması ile birlikte bu kadar özel başka bir şey olamayacağı bilincindesinizdir. Yapılması gereken en önemli şey ise eşinizle birlikte nasıl bir tatil geçirmek istediğinize karar vermek…

Düz bir mantıkla bakıldığı zaman yeni evlenen çiftlerin hemen ilk günden yapacakları tatil olarak adlandırılır balayı. Fakat olayın içeriğine girildiği zaman aslında balayı, yeni çiftlerin bir yastığa baş koymadan önce ilişkilerinde ilk heyecanı, mutluluğu ve ilk tatil olanağını yaşamaktır. Herkes den uzak rahat bir şekilde ilk günlerini yaşamaktır.

Balayı kelimesi günümüzde nereden gelmiştir inceleyelim.

Evliliğin bal gibi tatlı geçen ilk ayı ya da evlendiğin günden hemen sonra çıkılan tatil olarak anlaşılır. İngilizcede ki honeymoon kelimesinin tercümesidir aslında. Balayı anlamının geçmişinde farklı hikâyeler vardır. Balayı kökeni Babiller’e dayanıyor. O yıllarda yeni evlenen çiftlerin düğünden belirli zaman önce, düğün esnasında ve düğünden sonra bir ay boyunca içine bal katılmış bal likörü olarak adlandırılan bir şarabı içmeleridir. Bal kelimesi, bu bal liköründen kaynaklanmakta olup, ay kelimesini ise evlilikte ilk ay nasıl geçerse ömür boyu öyle devam edeceği inancının neden olduğu sanılmaktadır.

18. yüz yıldan sonra balayı kelimesi, evliliğin ilk ayında yapılan tatil olarak nitelendirilmiştir.

Yazar: srcncan

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Balayı deyince insanın aklına huzur ve yoğun yaşadığı stresten kurtulma geliyor ilk başta; tabiki gittiğiniz bölgede hem huzurlu hem keyifli bir tatil yapmak herkesin ortak görüşü. İnsanların balayı deyince heyecanlanması ve normal olarak istedikleri şeylerin kusursuz olması çok normal.Balayı konseptlerinde bütçenize göre hareket etmeniz gerekiyor, en lüksünden uygun bütçeli balayı seçenekleri mevcut. Ancak uzakdoğu ve egzotik adalar düşünüyorsanız bu biraz cebinizi yakabilir:) Balayı turları adı altında sıradışı turlar düzenleyen bir site var, bakmanızı tavsiye ederim .
    http://www.entas.com.tr/turlar-11-siradisi-balayi-turlari

    Umarım balayı yolunda her dilediğiniz kolayca hallolur ve kusursuz bir tatil geçirirsiniz.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.