-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » En Çok Yapılan Diyet Hataları

ads
ads
Sağlık
Son yıllarda yaratılan zayıf kadın güzel kadındır algısı maalesef pek çok kişiyi bilinçsizce diyet yapmaya sevk etmektedir. Hâlbuki sağlıksız yapılan diyetlerle zayıflamak kasların erimesine neden olmaktadır. Bu da yanakların çökmesine, göğüslerin sarkmasına neden olur ve güzelleşmek isterken çok daha kötü bir görünüme bürünebilirsiniz. Bu nedenle dikkatli olmak çok yararlı olacaktır. Diyet yapılırken doğru bilinen yanlışlar vardır. Halk arasında kulaktan dolma olarak yer etmiş ve doğruluğu kabul edilmiş bu yanlışlar sağlıksız beslenmenin ve hastalıkların davetçisidir. Diyet hatalarının en başında aç kalarak zayıflamaya çalışmak vardır. Bu çok büyük bir hatadır. Aç kalarak zayıflamak mümkün değildir. Kızarmış ekmek ve sıcak su tüketmenin zayıflatacağı kanısı da yine doğru bilinen yanlışlar arasındadır. Sirkeli su gibi kürler ve buna benzer karışımlar mide rahatsızlıklarına sebebiyet veren diyet hataları içinde yer almaktadır.

Diyet hatalarından kaçınmak sağlıklı zayıflamaya neden olacaktır. Bu tür bir zayıflama geçici değil kalıcı olacaktır. Örneğin yaz aylarında karpuzun çok tüketerek zayıflanacağı kanısına ilgi artmaya başlar. Karpuz tüketerek zayıflamak mümkün değildir. Karpuz aşırı su ve früktoz yani meyve şekeri içeren bir meyvedir ve sadece böbreklerinizin aşırı çalışmasını sağlar. Bu tür meyvelerin nasıl tüketildiğinde zayıflamaya yarayacağı konusunda uzmanlardan bilgi almak gerekir. Örneğin karpuzu ölçülü ve yanında peynir ile tüketmek daha doğrudur. Diyet hatalarından biri de tek tip beslenip birçok besin grubundan uzak durmaktır. Hâlbuki vücudun ölçülü olmak kaydı ile her besin grubuna ihtiyacı vardır. Bu hususlar üzerinde dikkat etmek sağlığı korumaya yardımcı olacaktır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.