-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Diyet Yaparken Egzersizin Önemi

ads
ads
Sağlık
Diyet yaparken egzersiz çalışmalarına başlamak her zaman daha iyi hissettirmektedir. Sadece besinleri kısarak geri kalan zamanda hareketsizleşmek pek de işe yarayan bir durum değildir. Fakat egzersiz çalışmalarını abartmamak gerekir. Yapılan egzersizin yoğunluğu, egzersiz devamını aksatabilir. Oysa egzersizde en önemli nokta, devamlılığı sağlayabilmektir. Dolayısıyla yoğun bir tempo yerine rutin olarak yapılabilecek hafif tempo egzersiz seçilmesi daha her zaman daha uygundur. Egzersiz zamanı ise yapılan diyete göre ayarlanmalıdır. Diyet zamanın ilk başlarında yarım saat egzersiz yapılması diyetisyenler tarafından yeterli görülmektedir. Vücut bu tempoya alıştıkça abartı olmayacak derecede bu zamanı artırmak mümkündür.

Egzersiz yapmak, diyet sırasında karbonhidratların daha kolay yakılmasını sağlamaktadır. Çünkü karbonhidrat yakmak için vücut ısıya ihtiyaç duyar ve egzersiz bu ısı ihtiyacını karşılar. Böylece vücut belli ve düzenli bir tempo içerisine girer ve sürekli formda kalır.

Egzersiz sadece fiziksel değil psikolojik açıdan da diyet sırasında yararlı olmaktadır. Beyin dinlendirilmekte ve vücuttaki negatif enerjiler atılmaktadır. Bu durum da açlık iradesinin gerginliğini yok etmekte oldukça başarılıdır. Ayrıca egzersizle beraber diyet yapan kişi kendini tam olarak spora odaklamakta ve bu durum daha kısa bir zamanda rutin gelebilmektedir. Egzersiz yapmak zihni dinlendirdiği gibi vücuttaki mekanizmaları da dinlendirip onları yenilemektedir. Diyet ve egzersizin aralarında kurdukları anlaşmalı bağ, insan vücudunu sarmakta ve bir düzen oluşturmaktadır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.