-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Enerji Veren En İyi Besinler

ads
ads
Sağlık
Vücudumuzun günlük alınan enerji ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı karşılamak, vücut direnci açısından oldukça önemlidir. Fakat hangi besinler enerji üretir? Birkaç besinin yararından ve enerji üreten yanlarından bahsedeceğiz.

Enerji üreten besinlerin başında balık geliyor. Balığın birçok yararı olduğu bilinse de enerji ürettiği pek az kişi tarafından bilinmektedir. Fakat balıktaki enerjinin ince bir ayrıntısı vardır. Soğuk su balıkları tercih edilmelidir. Bu balıklar omega 3 zenginidirler ve vücudun enerji ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılamaktadırlar. Besinlerden bir diğeri yumurtadır. Küçük çocuklara sabah kahvaltılarında yedirilmesi en sık söylenen tavsiyelerden biridir. Protein zengini bir besin olduğu için enerji depolarını doldurmaktadır. En bilinen enerji besinlerinden birisi de cevizdir. Özellikle balla yenildiğinde enerji seviyesi doruğa çıkmaktadır. Fakat cevizin fazlası zararlıdır ve boğazları şişirebilmektedir. Bu yüzden miktarı iyi ayarlanmalıdır. Çekirdekler ve yulaflar da enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Bunları besin olarak almanın en kolay yolu tam karışık tahıllı ekmekleri tercih etmektir. Bu tahılların hepsini o ekmekten vücuda almak mümkün olmaktadır. Meyveler enerji açısından en zengin besinlerdir. Fakat früktozu fazla bulundurmayan az şekerli meyveler tercih edilmelidir. Su ise her şeyde yararlı olduğu gibi enerji ihtiyacında da oldukça yararlıdır. Suyun yanında çay da enerji verenlerden biridir. Uyku açmasının nedenlerinden birisi de budur. Son olarak enerji verenlerden biri de kahvedir. Kahvede bulunan kafein, vücutta enerji depolanmasını sağlamaktadır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.