-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » En Son Teknolojiye Sahip PET/CT Cihazı Lifemed Tıp Merkezi’de

ads
ads
PET/CT cihazı kanser tanı ve tedavisinde önemli bir yere sahiptir. Lifemed’de dünyada sadece 3 merkezde bulunan en son teknolojiye sahip olan PET/CT cihazı kullanılmaktadır.

Bu cihaz piyasada bulunan cihazlara göre çok ciddi avantajlara sahiptir. Son teknoloji bu PET/CT cihazı ile hastaya enjekte edilen doz yarı yarıya düşer. Çekim işlemi sadece birkaç dakika sürer. Diğerlerine göre çok daha net lezyon tespiti ve yer saptama yapılabilir. Yine bu cihazla sağlıklı dokular daha az radyasyona maruz kalmış olur.

PET/CT cihazı çağın en önemli tıbbi buluşlarındandır. Eş zamanlı olarak tüm organları hakkında hem metabolik, hem morfolojik bilgi verir. Bu yöntemde insan vücuduna hiçbir zararı bulunmayan düşük bir radyoaktif madde verilir. Bununla tüm vücut 3 boyutlu bir tomografi gibi taranır. Bu yöntemle kötü huylu olabileceği düşünülen kitleler tespit edilebilir, kanserin yayılması ve ilerlemesi gözlemlenebilir, tedaviye verilen yanıt izlenip; yorumlanabilir. Kısacası PET/CT kanser tedavisinde çok kritik bir rol oynar.
PET/CT cihazı Akciğer kanseri, Baş-boyun tümörleri, Kolon ve rektum kanseri, Lenfoma, Malign melanoma, PET/CT Meme kanseri, PET/CT Tiroid kanseri, Over, endometrium ve serviks kanseri gibi jinekolojik tümörler, Primer ya da metastatik beyin tümörleri, Primer odağı belirlenemeyen tümörlerin araştırılmasında kullanılır.

Detaylı bilgi için www.Lifemed.com.tr web sitesini ya da 444 54 33 çağrı merkezini arayabilirsiniz.makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.