-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Köpek Cinsleri Ve Köpek Eğitimi İle Köpek Sağlık Sorunları

ads
ads
Yaşlı köpeklerde köpek eğitimi ve köpek cinslerine göre sağlık sorunları

İşitme: Kulak kiri üretimi azalır, kulak zarı sertleşir ve yüksek frekanslı sesleri duyma yeteneği azalır.
Görme: Gözyaşı üretimi azalır, lens kalınlaşıp, değişen derecelerde matlaşabilir, görme gücü azalır, katarakt ve glokom oluşma ihtimali artar.

Tatma: Tat algılanması zayıflar, tükürük üretimi azalır ve hayvan yiyeceklerden, eskiden aldığı tatları alamaz.

Koklama: Eski hassasiyetini büyük ölçüde yitirir.
Deri ve kıllar: Deri kalınlaşır, elastikiyeti azalır. Kıllar seyrekleşir ve kolay kırılabilir niteliktedir. Yüz, böğürler ve kuyruk civarındaki yağ bezlerinin sekresyonları azaldığı için kıl örtüsünde kuruma göze çarpar. Tırnaklar kolay kırılabilir ve ayak tabanları kalınlaşır.

Kemik, eklem ve kaslar: Kemikler incelir ve kolay kırılabilir bir hâl alır. Kıkırdaklar sertleştiği için eklem problemleri ortaya çıkar. Kaslarda da zayıflık, titreme ve maddî kayıplar oluşabilir.
Kan ve bağışıklık:

Kan elementlerini üreten kemik iliğindeki fonksiyonel yetersizlik nedeniyle enfeksiyonlara ve kanamalara direnç azalır. Bağışıklık gücünün zayıflaması nedeniyle kanser benzeri problemlerde artış gözlenir.

Solunum: Akciğer kapasitesi ve mukus üretiminde azalma nedeniyle solunum hastalıkları daha sık ortaya çıkar.
Kalp: Kalp debisi azalır ve kalp kapakları kalınlaşır. Kalp yetersizlikleri daha sık görülür.

İşeme: Böbreklerin süzme yeteneği azalır. Bu durum karşısında köpek daha çok su içip, daha çok idrar yapar. Bazı hayvanlarda ise beyinsel nedenlerle susuzluk duygusu algılanamaz ve hayvan susadığını anlayamayıp su içmez, böylece vücuttaki sıvı birikimi azalır.

Sindirim: Karaciğer fonksiyonlarında zayıflama, bağırsak emilim kapasitesi ve bağırsak hareketlerinde azalma vardır.
Ağız boşluğu: Diş etlerinde iltihap ve enfeksiyonlara, diş kayıplarına ve ağızda ülserlere sık rastlanır.

Diğer: Uykunun miktarında ve derinliğinde azalma vardır. Buna bağlı olarak da hayvan huzursuz ve sinirli olur. Bedensel aktivitenin azalması ve metabolizmanın yavaşlaması nedeniyle vücudun kalori ihtiyacı azalır.

Kaynak: www.kopekcinsleri.gen.tr



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.