-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » En İyi Filmler Listesi

ads
ads

En iyi Filmler

Gelmiş Geçmiş En iyi 100 Film

Bugün ki konumuzda sizlere büyük bir arşiv paylaşacağım. En iyi filmler listesini IMDb puanlarına göre değil ancak  puanları ve kalitesini hak eden filmleri listesini paylaşacağım.


Inception
1 - ) İnception - Başlangıç Filmi: İlk sıramızda yer eden en iyi kurgulanmış filmlerden bir tanesidir. Kesinlikle izlenilmesi gereken filmlerdendir.

Olanağan üstü bir film, tabiatüstü ve sihirli realist tonları, bilgi kurgu ve fantazmatik yedinci sanat estetiği ile tamamlayan  enteresan senaryosuyla, Leonardo DiCaprio'nun muhteşem oyunculuğunu sergilediği farklı bir film. Bu yapımda sanatçı, hırsızdır. Ancak zihin ve fikir hırsızlığında usta  olan "Dom Cobb " ile karşımızda. tecrübe alanı, zihnin lere yerleşerek ve savunmasız olduğu umut görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki saygınlık sırları çekip sağlamak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu  insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rastgelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun cafcaflı yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. bire bir zamanda bu hava onu aranan adam yapmıştır ve bu uğurda sevdiği her şeyini kaybetmiştir.Cobb'a bu durumdan kurtulmasını sağlayacak imkansız bir teklif gelir. Sevdiği, değer verdiği her şeyini geri kazanabilmek için karşılıklı anlaşma yapılır. Görevi imkansız olan başlangıcı tamamlayabilmek. Ancak bu görevde işin tam tersini uygulaması lazım ve daha zor olan bir durumu. Fikir çalmak yerine bir insana fikir aşılamak..

2 - )  Akıl Defteri - Memento: IMDb puan 8.6 olarak hak ettiği yerdedir. Çok dikkatli izlenilmesi gereken zor filmlerdendir. Beyni zorlayan filmin sonuna kadar bir anlam ifade etmeyen, karmakarışık ancak bir o kadarda etkileyici film.


Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece akçe dünyalık kullanan biridir. pıtrak giysiler giyip, Jaguar bellik makine kullanan Leonard, haricen işadamı gibi görünmektedir. lakin aslında hayatını karısına saldırı yazar öldüren kişiyi keşfetmek için adayan biridir.

Ne günah ki Leonard’ın bu yolda ağır bir engeli vardır, yaşadığı, gani ender rastlanan ve terapi edilemeyen bir tur hafıza kaybı. Her ne derece hayatının 'kaza'’dan eski dönemlerini hatırlayabiliyorsa da, bazı 15 zaman öncesinde nereye gittiğini ve nerede olduğunu da unutabilmektedir.

3 - ) Esaretin Bedeli (1994) - The Shawshank Redemption:  IMDb puanlamasında dünyanın en iyi filmi seçilmiştir. 1. sırada yer almaktadır. Ancak biz birinci sırayı o kadar hak ettiğini düşünmüyoruz. Genel olarak  güzel ve sıkılmadan izleyebileceğiniz hapishanede geçen bir filmdir. Filmin kolay anlaşılır olması ve çok akıcı ve ilginç bir sonla bitmesi nedeniyle çok tutulan ve sıralamada çok oy verilerek birinciliğe ulaşmıştır. İbrahimFirat.net ailesi olarak puanımız 10/8

Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini temizlemek suçundan yargılanır ve omur boyu hapishane cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her kabil mevki yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata mecbur ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy ümitli bakış açısıyla çevresindeki bütün mahkumları, parmaklıklar arkasında birlikte hür bir hayat olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına müşterek olacak bir arkadaşı da olacaktır: Red.

4 - ) Akıl Oyunları (2001) - A Beautiful Mind:  Oldukça başarılı en iyi filmlerden biridir. Psikolojik filmlerinin atasıdır. Akıcı ilerleyen, sıkılmadan izleyeceğiniz, sıradışı, ilginç ve izlenilmesi gereken en iyi psikolojik filmdir.

John Forbes Nash kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde tahsil görmeye başlar. Bu süreçte ak pak zekasını her sonsuz hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, olağanüstü bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına derece gelir. böylelikle aritmetik çevrelerince ününü tabanvay dahi koca zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash çıktı kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla gerçeklik gerçekleri fark edemeyecek bir aşamaya gelir....

5 - ) Zindan Adası (2010) - Shutter Island:  Leonardo DiCaprio bütün filmlerinin yeri ayrıdır. Hepsi birbirinden muhteşem. Gerilim, psikolojik tarzda ilginç bir sonla biten sıkılmadan izleyebileceğiniz çok kaliteli sinema şaheseridir.  Akıl oyunları kategorisinde yer alan alanında oldukça başarılı izlenilmesi şiddetle tavsiye edilen psikolojik gerilim filmdir.

Scorsese'nin olgunluk çağı ürünlerinden Zindan Adası da, yönetmenin bir hayli filmi kabil yine bir şaheser statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki zabıta memurunun, Rachel Solando ünlü bir karın hastasının ortadan kaybolması hakkında kazalı akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne tahkikat düzenlemek için gitmesi ve muahharen gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları başkaldırı tablosu ve çığrından çıkan işler bu davayı tedricen zora sokacak, giderek hayal ve doğru arasındaki sınırlar zorlanacaktır. usta müdür Martin Scorsese tarafından Dennis Lehane'nin anlı şanlı romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde yönetmenin flaş oyuncularından Leonardo Di Caprio bulunuyor.


6)Kelebek etkisi
7)The jacket(Çıldırış) - Süper bir film ( kesinlikle izlenilmesi gereken bir film )
8)Makinist ( Çok gizemli bir film izlemediyseniz şiddetle tavsiye edilir )
9)Identity(Kimlik)
10)Aç gözünü
11)Fight club
12)Sil baştan
13)Donnie darko
14)Deja vu - Zamanda yolculuk kategorisinde film
15)Altıncı his
16)Next
17)Evdeki düşman
18)Çılgınlığın Ötesinde (psikolojik-korku)
19)Davetsiz
20)Seven(Yedi)
21)Silent Hill (Sessiz tepe)
22)Stay(Gitme)
23) 23 numara
24)1408
25)Secret window
26)Vanilla Sky
27)The Experiment(Deney)
28) Cube(Küp)
29)MULHOLLAND DRİVE (Mulholland Çıkmazı)
30)AFTER LİFE (DİRİLİŞ)
31)Premonition (Sıradışı)
32)Lost Highway (Kayıp Otoban)
33) Siyah Kuğu (Black Swan)
34) The Skeleton Key(İskelet Anahtar) --> (Gerilim-Korku-Psikolojik)
35)Haute tension(Yüksek Tansiyon)
36)The Shining(Cinnet)-->(Gerilim-Korku-Psikolojik)
37) Mr. Brooks
38) Dev avcısı
39) Ölümsüz Savaşcı ( Animasyon ancak gerçek gibi )
40: Jhony carter - İki dünya arasında ( avatardan daha iyi bir film )
41) Vampirle Görüşme ( en iyi gerçekci vampir filmi )
42) Karanlık gölgeler
43) Yıldız tozu
44) Yüzüklerin efendisi ( tüm serisi )
45) Harry Porter
46) Karayip korsanları
47) Kara Şövalye
48) Yeşil Yol
49) Prestij
50) Forrest Gump
51) Sevginin Gücü
52) Gladyatör
53) Baba
54) Titanik
55) V For Vendetta
56) Piyanist
57) Er Ryan'ı Kurtarmak
58) Matrix
59) Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
60) Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi
61) Babam ve Oğlum
62) Kanlı Elmas
63) Buz Devri
64) Altıncı His
65) Köstebek
66) Schindler'in Listesi
67) Truva
68) Sihirbaz
69) Sil Baştan
70) Kuzuların Sessizliği
71) Ben Efsaneyim
72) Avatar
73) 300 Spartalı
74) Testere
75) Makas Eller
76) Not Defteri
77) Yukarı Bak
78) Ratatuy
79) Geçmişin Gölgesinde
80) Vol-i
81) Olağan Şüpheliler
82) Geleceğe Dönüş 2
83) Guguk Kuşu
84) İyi, Kötü Ve Çirkin
85) Yıldız Savaşları
86) Transformers
87) Sherlock Holmes: Gölge Oyunları
88) Hızlı ve Öfkeli 5
89) Iron Man
90) Yedi Yaşam
91) Apokalipto
92) 96 Saat
93) Bir Rüya İçin Ağıt
94) Ucuz Roman
95) Terminatör
96) Oyuncak Hikayesi 3
97) Çağrı
98) 50 İlk Öpücük
99) Deja Vu
100) Ölümcül Deney

En iyi filmler, dünyanın en iyi sinema filmleri, iyi 100 film, filmler listesi, psikolojik, gerilim, dram, macera, aksiyon, ilk 100, ımdb 100, kaliteli filmler, iF, savaş filmleri, psikolojik gerilim

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.