-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Cuma Gününün Önemi ve Fazileti

ads
ads
islam

Cuma Gününün Önemi Nedir?

İslami konuda yazılarımıza devam ediyoruz bir önceki konumuz Deniz Taşkan tarafından yazılmıştı >>  " VEFANIN EŞSİZ ÖRNEĞİ" Bugün ki konumuzda cuma günü olması vesilesiyle cuma gününün fazileti ve önemimden bahsedeceğiz.

Cuma günü Müslümanların bayramıdır.  Cuma günü yapılan her ibadetin 2 kat sevabı bulunmaktadır. Ancak bunun yanında işlenilen günahlar da iki kat olarak yazılır. Normal zamanlarda  yapılan günahlar bir kat yazılırken, sevaplara derece derece verilir. Cuma gününün ne denli önemli olduğunu buradan da anlayabiliriz. Sevap ile günahların iki kat yazılmasından. 

Cuma günü müminler için çok özel bir gün olduğu için, özellikle bugünde günahlardan kaçınarak hayırlı işler ve ibadetlerle geçirmek Müslümanlar için ne güzel şeydir. 

Hadis-i Şeriflerde buyurulmuştur ki;



Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer.) [İmam-ı Gazali]

(Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de Cuma günü ve gecesinde işlenilenden kötüsü yoktur.) [Ramüz]

(Cumadan faziletli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan efdaldır.) [Deylemi]

(Cuma namazı kılmak; köle, kadın, çocuk, hasta hariç, her müslümana farzdır.) [Ebu Davud, Hakim]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.