-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Deniz Taşkan | VEFANIN EŞSİZ ÖRNEĞİ

ads
ads
islam
Selamun aleykum arkadaşlar.

Aslında bu sitedeki ilk yazımın konusu "NAMAZ"dı. Ama yeni bi kitap bitirdim ve etkisinden kurtulamadım, zaten kurtulmakta istemiyorum. Kitabin yazarı NURDAN DAMLA kitabın ismi ise "AŞK'A ADANMIŞ BİR ÖMÜR/ HAZRETİ HATİCE". Efendimizin ilk eşi, ilk yoldaşı, ilk hayat arkadaşı, ilk sırdaşı. Tertemiz bir aşk'ın başrolü. Sadakatın, eş'e vefanın zirve noktası. Mekke'nin en güzel, en zengin, en soylu kadını.Hatice'tül Kübra. Allah'ın kendisine bu kadar nimeti bir arada vermesine rağmen, o hiçbir zaman taşlara tapmamış, bir olan Allah'tan başka hiçbir şeyi rab edinmemiştir.

Hatice annemiz kendisine verilen nimeti hep Rabbinin ve peygamberinin yolunda harcamıştır. Hiçbir zaman bundan bir an bile geride kalmamıştır. O eşine karşı hep vefalı olmuş ona karşı şefkat kanatlarını germiştir.. Efendimiz dertlendiği zaman hemen anlardı ve o derdi ondan vakum gibi çekerdi. Zaten efendimiz ömrü boyunca Hatice'sini hep anacaktı hep hatırlayacaktı. Bu eş daha yaşarken Allah'ın ve cebrail'in selamına mazhar olacak ve cennetle müjdelenecekti. Çünkü Allah böyle bir aşk'ın, böyle bir sadakatin, böyle bir vefanın karşılığını daha dünyadayken vermek istedi. Efendimiz,"Ben Hatice'nin sevgisiyle rızıklandırıldım" diyerek onun hayatındaki önemini dile getirmiştir. Çocuklarının ölümü bile onu Rabbine karşı isyana sürüklememiş aksine sabrederek daha da yakınlaştırmıştır. Böyle bir vefayı dünya hiçbir zaman göremeyecekti.

O kendisini hep eşine adamıştı, ilk vahiy olayında efendimizin korkusunu almıştı,ona hep destek olmuştu. Benim efendime malıyla ve canıyla destek olan, vefalı eş ve dost olan Hatice annem Rabbim sana rahmet etsin ve bizleride şefaatine nail etsin.Her İslam adına kurulan yuvalarda sizin muhabbetinizle süslensin evler. Sizin aşkınızla bezensin yuvalar.Rabbim bu ümmete yeni HATİCE'ler versin inşaallah.
Selam ve Dua ile...




Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.