-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Deniz Taşkan | Tebessüm Etmek

ads
ads
İslam
Tebessüm etmek en çok 'O' nda güzel duruyordu. Yaptığı her davranışta ölçülü olduğu gibi gülerken de ölçülüydü efendimiz. Çünkü hiçbir şeyin aşırısını sevmezdi.'O ' bize hep ölçü olmuştu. Uyurken de, iş yaparken de, yemek yerken de,konuşurken de ağlarken de ve de gülerken de.Efendimiz, "Güler yüzle insanlara selam vermen sadakadır (camiü's-Sağir 4\1513)" buyuruyor. İşte güler yüz bu kadar güzel bir davranıştır. Karşındaki insanın tüm dertlerini vakum gibi çekersin. Ne gam bırakırsın ne de keder. Zira Hz. HATİCE annemiz efendimiz her eve geldiğinde onu güler yüzüyle karşılardı bu da efendimizin çok memnun ederdi.

"Allah yumuşak ve güleryüzlü kimseyi sever (camiü's-Sağir 2/503)" buyurarak Allah'ü Teala'nın da güler yüzlü insanları sevdiğini müjdeliyordu efendimiz.Tabi bu konunun birde diğer yönü var ki o da aşırı gülmektir. Kahkaha atmak bir müslümana asla yakışmaz ve olmaması gereken bir davranıştır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Gülmeyi çoğaltmayınız! Çünkü gülmenin çokluğu kalbi öldürür.”

İbni Mace 4193, Albânî Es-Silsiletu’s-Sahiha 506
Bununla ilgili başımdan bir olayda geçmiştir.İşten gelirken otobüste iki kız aralarında konuşup kahkaha atarak gülüyorlardı. Bütün otobüsteki insanlar onlara acayip acayip bakıyorlardı.Ama kimse birşey demiyordu.Kızlar tam benim arkamda oldukları için ben kızlara efendimizin çok gülmek kalbi öldürür hadisini hatırlatmak maksadıyla

-Kızlar kalbinizi öldürmeyin dedim.Kızlar belli ki hadisten hiç haberi yok olacaklar ki bana anlamadık anlamında

-Efendim, dediler. Ben tekrar aynısını söyledim ama yine anlamadılar ve tekrar birbirlerine bakıp gülmeye başladılar.Ben görevimi yapmaya çalıştım elimin yettiği dilimin döndüğünce.

İşin kısası bu dünyada akıbetimiz belli değil bu yüzden kahkaha atarak gülmek yerine efendimiz gibi tebessüm edelim. Efendimiz“ Siz benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız. Yüksek dağlara çıkar, sızlanarak Allah’a yalvarırdınız. Çünkü kurtulup kurtulamayacağınızı bilemiyorsunuz.” (Câmiü’s-Sağîr, 4/1427) diyerek konu hakkında bu hadisi söylemiştir.

Rabbim kendisine layık bir kul ve Efendiler efendisine layık bir ümmet olabilme şuuru nasip etsin önce nefsime ve de sonra sizlere.

Selam ve Dua ile...


Bir önceki yazımızı okumak için >> Namazın Önemi





Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.