-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Deniz Taşkan | Namazın Önemi

ads
ads
Üstad Necip Fazıl;

"Namaz, sancıma ilaç, yanık yerime merhem;

Onsuz, ebedi hayat benim olsa istemem! diyerek namaza verdiği değeri şiiriyle göstermiştir. Namaz gerçekten manevi anlamda insanı huzura kavuşturan bir ibadettir.Siz yere fısıldarsını cevabı göklerden gelir.

Rabbimiz ayeti kerimede "Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. (Bakara45)"buyurarak namazı emretmiştir. O bize en büyük güzellik olan namazı hediye etti.Efendimize miraç ta hediye ettiği namazı Efendimiz de bize miraç kıldı. Namaz kılmak o kadar güzel bir ibadet ki insan kendini bu kadar mutlu başka hiçbir yerde hissedemez. Yıllar önce samanyolu tv de Reha Yeprem bir programda güzel bir söz söyledi. Sözün sahibine gelince biraz şaşıracaksınız.İsmini unuttum ama sözün sahibi bir hristiyan rahip. Rahip diyor ki:' Allah'a karşı başı secdeye gitmeyen insanlar karşısında dik duramaz. Ne kadar güzel bir söz. Bir rahib'in namazı böyle idrak etmesi çok güzel birşey. Ama bizim müslüman olarak namazı böyle anlayamıyor ve gereken değeri vermiyor olmamız çok üzücü bi durum.

Efendimizin 'Namaz dinin direğidir,her kim namazı terkederse dinini yıkmış olur' hadisi namazın önemini belirtmektedir. Çağımızın en büyük hastalıği nedir deseler hiç şüphesiz cevabım 'Namazsızlık' olur.
Eskiden insanlar namaz kılmayanları parmakla gösterirdi şimdi namaz kılanları gösterir oldular, buda gereken değeri vermediğimizi gösterir. Rabbim bizleri hakiki anlamda Namazı ikame edenlerden eylesin ve sizlerinde çevresindeki namaz kılmayan kardeşlerimize namazı anlatmasını kendilerinize görev bilmesi gerek.

Ve yazının sonunu efendimizin hadisiyle bitirelim."Namaz, Cennetin Anahtarıdır" (Hadis-i Şerif | Feyzu'l- Kadir 3/ 550) #Hadis"

Bir önceki yazımızı okumak için >> VEFANIN EŞSİZ ÖRNEĞİ




Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.