-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Deniz Taşkan - İMTİHAN

ads
ads
islam
Allah'a abd olan insan dünyaya nasıl geldiğini,niye geldiğini ve ne yapması gerektiğini bilmelidir. Aklını kullanarak tefekkür etmelidir. Benim bu dünya hayatında ki konumum nedir, Rabbimin beni yaratmasındaki amacı nedir öğrenmeli.Sadece yiyerek, içerek bir takım ihtiyaçlarını gidererek hayatta verilen mühleti boşa harcamamalıdır.Aklını az bişey kullansa benim bu yaptığımı aklı olmayan mahlukatta yapıyor demek ki benim başka bir vazifem var diyebilmeli.

Rabbimiz ayeti kerimede;Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, görücü yaptık. (İNSAN/2) buyurarak bizleri imtihan için yarattığını bildiriyor. Demek ki insanın diğer mahlukattan farklı bir görevi var bu da kulluk bilinci.İşte biz aklımızı bu kulluk bilinci için kullanmalıyız.Yine başka bir ayeti kerimede O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır. (MÜLK/2) buyurmuştur.Evet biz insanlar imtihana tabii tutuluyoruz.Yani bu sınavın sonunda ya güzel bir mükafat var ya da ağır bir ceza.

Ey insanoğlu bu dünyaya niye geldiğini hiçbir zaman unutma. Biz bir imtihandayız ve bu son nefese kadar devam edecek. Kimimiz; anne-babamızla, kimimiz; eşimizle, kimimiz; mal-mülk, kimimiz de ;sağlığımızla imtihan olacağız. Bizim yapmamız gereken bu imtihanı geçmektir.Yoksa sonumuz hüsran olur.Rabbimiz bizleri bu imtihanlardan geçenlerden eylesin, bizleri cenneti ve cemaliyle müşerref eylesin.



Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. çok güzel bir yazı elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Amin bu imtihandan başarıyla geçmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun cümlemizden inşaallah bu imtihanı geçmek duasıyla.

    YanıtlaSil
  4. Allah razı olsun cümlemizden.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.