-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » Son Dönemin En Popüler Dizileri; Animeler

ads
ads
Kelime bazında Fransızca kökenli Japonca bir kelime olan Anime, animasyon anlamına geliyor. 20. yüzyılın başlarında ortaya çıkan bu animasyon türünde Uzakdoğu kültürü ve etkisi çok fazladır. Zaten Japonya menşei olan bu diziler konusunda Osamu Tezuka, Japonya'da çağdaş animenin öncüsü olarak kabul edilmektedir.

Bu diziler, Japonya’daki film yapımcılarının Fransa, Almanya, ABD ve Rusya gibi batılı ülkelerde bulunan film yapım şirketlerinin kullanmakta olduğu animasyon tekniklerinden etkilenerek ortaya çıkarılmıştır. Günümüzde dünya genelinde büyük popülariteye sahip olan bu diziler arasında Death Note ve Euraka Seven gibi birbirinden farklı kurgularda animeler bulunuyor.

Aslında animasyona Uzakdoğu etkisi işlenmiş olan versiyonu olarak lanse edilmesi de çok yanlış bir tanımlama olmayacaktır. Günümüzde özellikle son birkaç yıl içerisinde ortaya çıkan çok kaliteli yapımlar, dünya genelinde büyük hayran kitlelerine ve izleyiciye ulaşabilmesine imkan sağladı. Özellikle de internet platformlarında çok büyük ilgi gören animeler için internette anime izle seçenekleri bulunuyor.

Animeler birer sanat olarak kabul görüyor. Öyle ki diğer çizgi diziler ile aynı teknik özelliklere sahip olsa da çizimleri ile her yaştan insana hitap edebilme özelliği bulunuyor. Animeler el ya da bilgisayar ile çiziliyor. Günümüz Türkiye’sinde var olan çizgi dizi algısının tamamen dışında geniş ve büyük bir kültür oluşturan bir tarzdır.


Bu noktada da Kore dizi seçenekleri içerisinde yer alan geniş dizi çeşitliliği sayesinde birbirinden farklı kurgularda animelerin tadına varılabiliyor. Özellikle de günümüz modern dünyasında internetin var olan gücü sayesinde artık çok popüler hale gelen internetten dizi izle uygulamaları ile insanlar internetten kolay bir şekilde yabancı dizilerden animelere kadar geniş bir dizi çeşitliği içerisinde dizi izleyebiliyor.
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.