-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Deniz Taşkan - Ey kalbim

ads
ads
Deniz Taşkan - Ey kalbim
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarmış her iş. Ey kalbim sende Rabbini bil ve O'nun ismiyle başla her işe ki işlerin her daim bereketli olsun. Ne zaman daralırsan O'nu an. Kendini kötümü hissediyorsan O'na sığın. Şimdi size gerçek bir anı'mı anlatayım.

Bir vakit kendimi çok kötü hissediyordum. Çok fena daralmıştım. Ne yapacağımı bilemiyordum. Ama hiçbir zaman namazlarını sıkıntıyı bahane edip te terk etmedim.Vardiyalı çalıştığım için gece işe gidiyordum. Otobüse binip işe gidiyordum. Otobüs biraz ilerledikten sonra yanımda başından beri oturan genç bir kardeşim kalktı ve otobüsten indi. Daha sonra yanıma 45 yaşlarında yüzü resmen nur'a boyanmış bir abi oturdu. Ben telefonla kısa sureleri ve ilahiler dinlerken yanımdaki abi kendi telefonunu bana doğru uzatıp notlar bölümündeki ayetleri göstererek bunları yaz ve sabah akşam oku dedi.

Bütün dünya bir araya gelse sana zarar veremez dedi. Sıkıntıların gider dedi. Tabi ben çok heyecanlandım. Benim ineceğim yerde o da indi ve dedi ki; "Hic endişelenme Allah seni seviyor" dedi. Allah'ım bu neydi şimdi derken bile kalbim hızlı hızlı çarpıyordu. Ve anladım ki Rab kulunu bu sıkıntıdan kurtarmak için bir vesile yolladı. Tabi bu ayetlerin hangileri olduğunu yazacağım size.

Yani kardeşlerim nerede, ne zaman nasıl olursa olsun içinizde sıkıntımı var Rabbimize yönelelim. O her yerde hazır ne nazırdır. O kuluna pek merhametlidir.O kuluna pek şefkatlidir. O nun rızasından başka hiçbir şeyi kendinize amaç edinmeyin. Zaten siz O'nun rızasını arayın gerisini O size verir.

SELAM VE DUA İLE...

De ki: “Bizim başımıza ancak, Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim yardımcımızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler" (Tevbe-51)

Ve eğer Allah, sana bir zarar (bir darlık) dokundurursa, artık onu, O'ndan (Allah'tan) başka giderecek kimse yoktur. Ve eğer sana (senin için) bir hayır isterse, o taktirde O'nun fazlını geri çevirecek kimse yoktur. O'nu kullarından dilediği kimseye isabet ettirir. Ve O; Gafûr'dur (mağfiret eden), Rahîm'dir (rahmet nurunun sahibi). (Yunus-107)

Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılı)dır. (Hud-6)

“İşte ben, hem benim, hem sizin Rabbiniz olan Allah’a dayandım. Yeryüzünde bulunan hiçbir canlı yoktur ki, Allah, onun perçeminden tutmuş olmasın. Şüphesiz Rabbim dosdoğru bir yol üzerindedir.” (Hud-56)

Nice canlılar vardır ki, rızıklarını taşımazlar (yiyecek biriktirmezler). Onları da sizi de Allah rızıklandırır. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Ankebut-60)

Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Fatır-2)

And olsun, eğer onlara, “Gökleri ve yeri kim yarattı?” diye sorsan elbette, “Allah”, derler. De ki: “Peki söyleyin bakalım? Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah’ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O’nun rahmetini engelleyebilirler mi?” De ki: “Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O’na tevekkül ederler.” (Zümer-38)



Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.