-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Skype Nasıl Kullanılır?

ads
ads
Bir zamanların en popüler anlık mesajlaşma ve ileti programı olan Messenger bilindiği üzere yakın bir zamanda Skype’a devredilmişti. Bu değişiklik ile birlikte Messenger kullanıcıları yeni programı nasıl kullanacaklarını merak etmektedirler. Skype’ın nasıl kullanılacağını öğrenmek isteyenler için basit bir anlatım ile yardımcı olmaya çalışacağız.

Öncelikle Skype’ın kurulum aşamasını gerçekleştirmek için Skype internet adresine girip programı yüklemek gerekmektedir. Kurulum tamamlandığında karşınıza çıkan ekranda eğer MSN adresinizi Skype’a taşımak istiyorsanız “Microsoft Hesabı” seçeneği ile taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ardından Messenger’daki mail adresiniz ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Oturumu açtıktan sonra Messenger’daki kişileriniz otomatik olarak Skype’a aktarılmış olacaktır.

Görüntülü konuşma yapmak istiyorsanız profil fotoğrafınızı belirlemek istiyorsanız profil resmi belirleme kısmına girip buradan düzenleme yapabilirsiniz. Ve dilerseniz daha sonra da resminizi güncelleyebilirsiniz. Ses ve görüntü ayarlarından hoparlör ve görüntü denemesi yapabilirsiniz. Listenize bir kişi eklemek istiyorsanız kişiler-kişi ekle-Skype dizinini tara seçenekleri ile isme göre arama yapabilir ve dilediğiniz kişiyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Karşı tarafa fotoğraf göndermek istiyorsanız göndermek istediğiniz fotoğrafı konuşma bölümüne sürüklemeniz yeterli olacaktır.

Bu özelliklerin yanında gizlilik ayarlarınızı da kontrol edebilirsiniz. Yalnızca arkadaş listenizdeki kişilerden mesaj almak istiyorsanız “Anlık mesaj seçenekleri” bölümüne girip gerekli düzenlemeleri yapabiliyorsunuz. “Gizlilik seçenekleri” bölümünde geçmişi silme gibi çeşitli ayarları yapabiliyorsunuz. Buradan izin verilen çağrıları izin verilen anlık mesajları otomatik görüntü alınacak ve ekran paylaşılacak kişileri belirleyebilirsiniz. Kısa yol tuşları ile kendinize daha pratik bir kullanım sağlayabilirsiniz. Bu sayede gelen çağrıları tek tuşla yönetebilir ve çeşitli ayarları yine tek tuşla güncelleyebilirsiniz. “Yakın zamanda” seçeneği ile geçmiş konuşmalarınıza ulaşabilirsiniz.

Unutmayalım Skype ’ta yapılan arama seçeneklerinde çağrı yapmak ücretsizdir. Bunun dışındaki görüşmeleri dikkatli kullanmanızı tavsiye ederiz. Ücretsiz  “Messenger Plus!” adlı eklentiyi indirirseniz Skype kullanımınızı zenginleştirir ve kolaylaştırırsınız. Ve bu sayede videolu görüşmelerinizi kaydedebilirsiniz...makale

http://www.tamindir.com/skype/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. slm skype'yi bende kullanıyorum cep telefonumda yüklü yurt dışından çalıştığım için arkadaşlarla ve akrabalarla görüşmek için kulanıyorum,internetin varsa ücretsiz görüntülü görüşme yapılabiliyor,eğer karşı tarafın interneti ve akıllı telefonu yoksa o zamanda skype kontörü yükleyerek çok daha ucuza konuşuyorum herkese skype kullanmalarını öneriyorum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.