-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

» » » » Salat ve Selam Ne Demektir?

ads
ads
Salat ve Selam Ne Demektir?
Salat kelimesi, Kur'an'da pek çok yerde geçmekte ve değişik anlamlar ifade etmektedir. Buna göre Salat, "istiğfar etmek ve güzel duada bulunmak, namaz kılmak ve kıldırmak, övmek ve tazim etmek, destek vermek ve yardım etmek" gibi manalara gelir. Yine Allah'ın bir kimseyi iyilikle kuşatması, Allah'ın rahmet ve bereketi, bereketin sarıp kuşatması gibi pek çok anlama gelmektedir.


Kısacası salat, Allah'tan rahmet, meleklerden istiğfar, müminlerden hayır dua manasına gelir.

İslam kelimesi ile aynı kökten gelen selam ise "selamet, esneklik, emniyet, güven, huzur, rahatlık, sağlık, barış, iyi netice ve kurtuluş" gibi manalara gelir.

Selam, Allah'tan kişiye hem barış, huzur ve güven dileği hem de dostane bir ilişki teklifidir. Yani selam veren kişi şunu demek istiyor: "Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerine olsun, Allah'ın koruması ve muhafazası üzerine olsun; Allah seninle olsun; Allah'la beraber olasın; ben müslümanım, benden sana zarar gelmez, benden yana selamettesin ve benden sana hiçbir kötülük dokunmayacaktır.

Böylece müminler arasında dostluk, güven ve karşılıklı iyi niyet gerçekleşmiş olur. Çünkü selam aynı zamanda duadır, bir müslümanın diğer müslüman kardeşi için hayır temennisinde bulunmasıdır. Zira kişi bir başkasına selam verdiği zaman bununla onun kalp huzuruna, sevinç ve sükünete kavuşmasını istiyor demektir.

Keza Allah'ın güzel isimlerinden biri "es-Selam"dır. Cennette de " Darü's-selam" denmiştir. Cennet ahalisi de birbirleriyle karşılaştıklarında söyleyecekleri ilk şey "selam" olacaktır.


Yazar: Siraceddin Önlüer

Kaynak >> O'nu Selamlamak - Salatü Selam Getirmenin Faziletleri [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.