-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » WordPress Güvenlik Eklentileri

ads
ads
Selam arkadaşlar if ailesinde yeni yazımız olan WordPress Güvenlik Eklentileri ile karşınızdayız. Bu konumuzda WordPress güvenlik önemleri için wordpress güvenlik eklentilerini kısaca tanıtacağız.


WordPress Güvenlik Eklentileri Nedir?


İlk olarak bunu tanımlayalım, 

WordPress brute force sql injection vb yapılan saldırılardan kullanıcıları yüksek seviyede koruyabilecek eklentileri aşağıda sıraladık.  Bunun haricinde  WordPress’in Son Sürümlerini kullanmayı deneyiniz.  Güvenlik riski olabilecek bilmediğiniz veya ne olduğu belli olmayan kalitesiz  sitelerden tema, eklentiler vb şeyleri indirmemeye özen gösteriniz. Güvenliğiniz için iyi olacaktır.  En iyi yapacağınız indirmeler yapımcısının resmi sitesinden indirmek.



WordPress Güvenlik Eklentileri

WordPress Güvenlik Eklentileri Listesi


WordPress Firewall Güvenlik Duvarı

Hacker  gruplarından sitenize kötü niyetli kişiler tarafından sitenize erişim veya kötü amaçlı kod görmek için erişim yapabilirler.

Örnek verecek olursak, herhangi  hacker internet üzerinden size  bir istek göndererek veritabanı için bir yönetici kullanıcısı için bir ekleyebilir.  Bu durum ise  SQL Injection Saldırısı olarak bilinmektedir.

WordPress Firewall 2 eklentisi anlatılan saldırılar nispetinde sizlere oldukça faydalı olacaktır.

Resmi Eklenti Bağlantısı  http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-firewall-2/

Sucuri WordPress Güvenlik Eklentisi

Genel olarak güvenlik eklentisi olarak bilinen ancak bundan daha çok fazla özelliklere sahip bir eklentidir.

Sucuri virüslü web sitelerine kadar temizlik konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir.

Sucuri WordPress Güvenlik eklentisi ile sayfalarınızın önleyici eylem alabilir ve saldırı endikasyonlar için sitenizi tarama gibi özelliklere sahiptir.

Sucuri WordPress Güvenlik eklentisi ekleyerek güvenliği geliştirir:

Bir Web Application Firewall
Bütünlük Kontrolü
Denetim Günlüğü ve Etkinlik Bildirimi,
Server Side Tarama
Wordfence

Wordfence eklentisi WordPress çekirdek dosyalarını, temaları ve eklentileri bütünlüğünü denetler. Ayrıca kötü amaçlı yazılım için sitenizi tarar ve phishing URL, arka planda virüs enfeksiyonlarını tarar.

Ülke engelleme güvenlik risk profili azaltmanın etkili bir yoludur. Sitenizin belirli bir coğrafi bölgeyi hedefliyorsa sitenize erişmesini diğer ülkelerde engelleyebilirsiniz.

Eklenti Bağlantısı >>  : http://wordpress.org/extend/plugins/wordfence/


Bir önceki yazımız >> Alexa Yeni Tasarım

Yazan >> Erdinç Koç

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.