-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » PayPal Nedir?

ads
ads

PayPal Nedir?
PayPal ne işe yarar?

Hızla gelişen teknoloji ve İnternet kullanımı neticesinde bir çok işimizi  artık  İnternet üzerinden yapmaya başladık.   Bundan dolayı alış veriş ve para akışını da siteler üzerinden gerçekleştirmekteyiz. 

Paypal'ı kısaca özetleyecek olursak. İnternet üzerinden ödeme yapma ve almaya yarayan ve en önemlisi kredi kartı ve banka bilgilerinizi paylaşmadan ( kimsenin görememesi )  alış veriş yapma imkanı sunan ve dünyada hemen hemen tüm ülkelerde kullanılan en güvenli ödeme alma ve yapma yöntemlerinden biridir.


PayPal nasıl kullanılır?


Paypal servisini kullanmak oldukça basittir. Çok basit yöntemle kullanmak istiyorsanız.  Bir e-posta adresine ihtiyacınız olacak ve kısa bir üyelik aşamasını geçtikten sonra e-mail adresinize gelen onay linkine tıklayıp aktif hale getirebilirsiniz.

Bu işlemle karşı taraf size para gönderebilir sizde PayPal hesaplarına para transferi yapabilirsiniz. Ancak PayPal bakiyenizdeki parayı banka hesabınıza gönderebilmeniz için kesinlikle bir bankomat veya banka kartınız olması şart. 


PayPal hesabına Para nasıl aktarılır?


Buradaki aktarma işlemi PayPal bakiyenize para yüklemek anlamında. Bakiyenize para aktarmak için bir kredi kartına ihtiyacınız olacak. Kredi kartı olmadan kendi bakiyenize para yatıramazsınız. Ve kredi kartınızı onaylamanız şart.



PayPal ve Avantajları


PayPal sanal alemde en çok tercih edilen ödeme ve alma servislerinin en başında gelir. Gerek kullanım kolaylığından gerekse güvenli olması açısından. Diğer servisler gibi  kredi kartı ve banka bilgilerinizi paylaşmadan ödeme ve alma yöntemi olduğundandır.  E-ticaret sitelerinden herhangi birinden alış veriş yaptığınız zaman paypal ile  saniyeler içinde ödeme yapabilirsiniz. Herhangi bir zorluk çekmede ve sanal dünyada hemen hemen büyük alışveriş sitelerinin çoğu PayPal ile ödeme yöntemi mevcuttur.

PayPal ile hangi para birimlerini kullanabilirim?


Dünya genelinde kullanıldığı için ve yurt içi, yurt dışı her ülke ile alış veriş yapabilme imkanı sunan PayPal bundan dolayı bir çok para birimine bakiyenizi çevirmenize imkan sağlıyor. Bu para birimleri şunlardır:

* Amerikan doları
* Kanada doları
* Euro
* Sterlin
* Yen
* Avustralya doları

Paypal bizlere bu hizmeti sağladığı gibi bunun bir karşılığı var.  Genel olarak döviz birimi çevirmelerde  % 2.5 kadar kesinti yapabiliyor. 

PayPal sisteminde kaç türlü hesap oluşturulur?


Paypal adresinde  3 türlü hesap açma durumu vardır. Bu hesap türleri şunlardır:

1 - ) Kişisel Hesap (Personal Account)

Bu tür hesap sahipleri sadece para ücretsiz olarak para gönderebilirler. Kredi kartı veya bankomat kartlar ile yapılan ödemeleri bakiyelerine geçiremezler.

2 - ) Öncelikli Hesap (Premier Account) 

Bu türdeki hesap sahipleri kendine ait internet sitelerinden ödeme kabul edebilirler.  Bankomat yahut kredi kartı ile ödeme alabilirler. Ancak belirli bir kesinti dahilinde bu işlemler gerçekleşir.

3 - ) Ticari Hesap (Business Account)


Bu hesaptaki kullanıcılar PayPal'ın bir çok özelliğinden yararlanabilir.  Kendi firmanız ismine ticaret yapabilme imkanı ve 1. hesap türündeki özelliklerde dahil bir çok özellikle kullanmanızı sağlar.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.