-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Mümin Merhametlidir

ads
ads
Mümin Merhametlidir
"Rahman olan Allah, birbirlerine merhametle muamele edenlere merhamet eder. O halde siz yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin!"

Rahmet, "acımak, esirgemek, korunmak, sevgi göstermek, yardım etmek, affetmek, bağışlamak, nimet vermek" gibi anlamlara gelir.

Hadis-i şerifte merhametin ehemmiyetine ve umumiyetine vurgu yapılmıştır. İnsan-hayvan, ehli-vahşi, salih-facir, mümin-kafir, zengin-fakir, küçük-büyük, kadın-erkek, yaşlı-genç ayrımı yapılmaksızın bütün mahlükatı kapsamıştır.

Elbette ki Allah Rahman ve Rahim'dir. Rahmet ve merhametin kaynağıdır. Alemin düzeni O'nun rahmetiyle kaimdir. Canlılardaki merhameti, O'nun rahmet ve merhametinin bir tecellisidir. Annenin çoğuğuna sevgisi, eşlerin birbirine muhabbeti, müminlerin birbirlerine kol kanat germesi hep O'nun rahmetindendir. 


Allah'ın (c.c.) rahmeti sonsuzdur, her şeyi kuşatmıştır. Eğer Allah Teala rahmetiyle deil de kullarının haline göre muamele etseydi hayatın devamı mümkün olmaz, Allah korusun insanların birçoğun helak olurdu. Fakat, "Allah, insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir" (Hac 22/65)


Rahmetini kullarından esirgemeyen Allah, bizim de birbirmize şefkat ve merhametle muamele etmemizi emretmiş, birbirine merhametle muamele eden müminleri cennetle müjdelemiş ve yüce kelamında müminlerin birbirlerine karşı merhametli olduklarını belirtmiştir: "Sonra iman edenlerden, birbirlerine sabrı tavsiye edenler ve merhameti tavsiye edenler. İşte bunlar amel defterleri sağdan verilenlerdir" (Beled 90/17-18).





Yazar: Siraceddin Önlüer

Kırk Hadiste Müslüman Şahsiyeti [ Semerkand ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.