-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Seo kriterleri

ads
ads
Seo kriterleri
Seo nedir? İsimli yazımızda da bahsettiğimiz üzere seo bir kıstas değil, birçok kıstasın bir araya gelmesi ile sağlanabilen. Kullanıcıya aradığı bilgi konusunda en doğru verileri sunduğunuzu, arama motorlarına ispat eden kriterler bütünüdür. Bir web site sahibinin, uyguması gereken seo kriterlerinin tamamı (ufak farklılıklar gösterse de) tüm arama motorları için nerede ise aynıdır. Bu bağlamda hizmet vermek istediğiniz arama motorunun (Ör, Google.) tüm kriterlerine uymak, sizi diğer tüm arama motorları için de (nerede ise) aynı derecede gözde kılacaktır.

Tüm arama motorları, kullanıcıları için en doğru bilgiyi sunmayı hedefler. Doğru bilgi ve elbette en güncel bilgidir. Bu sebeple site içeriğinizin güncel tutulması ve girilen metinlerin özgün olması seo kriterleri arasındaki en önemli faktördür. Diğer birçok seo kriteri:

·         Sosyal medya (facebook, google+, twitter) paylaşımları sitenizin seo açısından yükselmesi için önemli bir unsurdur. Eğer kullanıcılarınız, site içeriğinizi düzenli bir oranda paylaşır ve bu mecralar üzerinde değerlendirirse, arama motorları için 1 kriterin üstesinden gelmiş olursunuz.
·         Direkt arama motoru ile gelen kullanıcının siteniz içerisinde geçirdiği süre ve dolaşım. (İnternet sitelerine giriş yapan, arama motoru yönergeli kullanıcılar, eğer doğru bilgi ile karşılaşırlarsa okuma – anlama sürelerini siteniz üzerinde geçireceklerdir ve bu bağlamda arama motorları için siteniz doğru bilginin bulunduğu bir yer olarak 1 seo kriterini geçmiş sayılacaktır.)

·         Backlink (Siteler için kendi aralarında kaynak alışverişi yapmaları, sitenin doğru ve güncel olduğu anlamına gelir ve bu durum size pagerank (PR) olarak yansır)

(Backlink ile alakalı detaylı bilgilendirme için backlick nedir isimli yazımızı okuyabilirsiniz)
Seo kıstasları arasında bilinen en önemli unsurlar, yukarıda bahsedilmiştir.

NOT: 200 kelimelik yazı, bedeli 2,00TRY (Kırmızı renkli kelime öbeklerine link verilecek!)



Yazan:  Kaystros

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.