-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Seo nedir?

ads
ads
Seo nedir?
Seo dilimize, İngilizce “ Search Engine Optimization ” tümcesinin baş harflerinden oluşarak geçmiş, Türkçesi arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir kısaltmadır. En basit tanımı ile seo: İnternet üzerinde (Ör, Google) kelime araması yaptığınızda, size kelime ile alakalı verilen en yakın tanımlarda index denir. Bir webmaster (web site sahibi) sizlere (google ve/veya diğer arama motorları vasıtası ile) aramalarınızda kendi web sitesinin üst sırada indexlenmesini istiyorsa, uyması gereken kıstasların tamamına seo kriteri denilir.

Bugün bilinen en önemli seo kriterleri (hazır script kullanıcıları için ve/veya değil):
Özgün içerik hazırlamak / sunmak,

Hitap ettiğiniz kitlenin beklentilerini karşılar nitelikte içerik hazırlamak,
Yazılarınızın, kullanıcılarınız tarafından sosyal medya veya diğer kuruluşlar üzerinde paylaşılması,
Kullanıcılarınızın arama sonrasında, indexlenen sayfada geçirdikleri süre,

Her ne konuda olursa olsun (başlıklı yazınızın) diğer siteler tarafından kaynak gösterilerek sunulması,
(Diğer birçok unsur, seo kriterleri konulu makalemiz içerisinde anlatılacaktır)


Tüm arama motorları, kullanıcılarına en iyi bilgiyi sunmayı hedefler. Bu sebeple internet sitelerini index alırken koydukları tüm kıstaslar; aslında kullanıcının aradığı en doğru bilgi, en güncel bilgi ve diğer enler ile oluşmaktadır. Bu bağlamda eğer bir internet sitesi özgünlük derecesinde yeterli ivmeyi kazanır ve paylaşımları ile kullanıcıları arasında, seo kriterleri arasında bahsedilen etkileşimler meydana gelirse web siteniz için seo büyük oranda sağlanmış demektir.

Yazan:  Kaystros


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.