-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
TEKNOLOJİ
Teknoloji, bilimin ve bilim dallarının teknik olarak günden güne gelişmesidir. İnsanların aklını hayatlarını ve yaşam tarzlarını kolaylaştırmak için sürekli gelişmektedir. Teknoloji,günden güne hız kesmeden gelişen ve yeni buluşların bulunduğu bi kavramdır.


Teknolojinin geçmişimizden bugünümüze kadar biçok olumlu etkileri olmuştur. Eğitim, bilim, sanayi ve ticaret olarak biçok olumlu yönleri mevcuttur. Herhangibir ülkeninde geliştiğini veya geride kaldığını teknolojisinden anlayabiliriz. Teknoloji sayesinde ülkeler arasında rekabet başlamiş ve her ülke daha iyi olmak için teknolojilerini günden güne geliştirmektedir. Teknoloji hem ülkelerin ekonomilerine hemde savunma güçlerine olumlu etki edeceği için,ülkeler günden güne gelişimlerine devam etmektedirler. Teknolojiyi takip eden ülkeler teknoloji bakımından ileride oldukları için diğer ülkeler üzereindede hakimiyet kurabilmektedirler. Ulu önder ATATÜRK bir konusmasında cuhhuriyet öncesi geri kalmışlıgın nedeninin bilim,teknoloji ve yeniliklerden kaçamak olduğunu savunmuştur.


Teknoloji bilim ve bilim dallarının gelişmesi, sürekli yenilikçi düşünceler ve ülkeler arasındaki rekabetler teknolojinin gelişimde etkisi olan önemli unsurlardır. Teknoloji insan oğlunun hayatını her alanda kolaylaştırmıştır. Mesela teknolojinin gelişmesi sonucu oluşan internet insanların hayatını biçok alanda kolaylaştırmaktadır.



Bilim,teknoloji artık insanların vazgecilmezi haline gelmesiyle beraber insanlar artık teknoloji bağımlısı haline gelmişlerdir. Bilim ve bilim dallarının gelişmesi sonucu meydana gelen teknoloji insan hayatını kolaylaştırmakla beraber birçok olumlu imkan sağlamaktadır.Bundan ötürüdürki insanlar teknolojiyi artık bi ihtiyaç olarak görerek, tüm olumlu veya olumsuz etkilerine karşı kullanmaktadırlar.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.