-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Yeni Nesil Oynayarak Büyüyor

ads
ads
Oyunların çocuk gelişimi üzerinde etkisi büyüktür. Bugün nesil artık oyun oynayarak büyüyor. Oyun oynayarak büyüyen yeni nesil artık daha akıllı. Olaylar arasındaki ilişkiyi kurma bakımından oyun oynayarak büyüyen çocuk oyun oynamadan büyüyen çocuğa göre daha başarılı.

savaş oyunu oyna toplumumuzda her zaman kötü olarak algılansa da zorluklar karşısında mücadele etme ve takım ruhu gibi kazanımları kazandırmada oldukça etkilidir. Bugün savaş oyunları ile hem çocukların zihinsel ve düşsel algıları gelişiyor hem de kazanmak için emek sarf etmenin önemli olduğunu öğreniyor.

kız oyunu oyna ile kızlar moda ve dekorasyon konusunda küçük yaşta beceri kazanıyor. Renklerin uyumu ve ahengi hakkında fikir sahibi oluyor. Giyim ve moda konusunda zevk sahibi haline geliyor. Bakım yapmanın kişiyi ne kadar güzel kıldığını insanların bakım yaparak çevresinde beğeni ve taktir toplayabileceğini öğreniyor.

oyun oyna ile çocuklar neden sonuç ilişkisi kurma ve bütün parça ilişkisini daha iyi kurmaktadır. Çok boyutlu düşünme becerisi zeka oyunu ile kazanılabilir. Bugün zeka oyunları ile büyüyen çocukların akademik başarıları ve özgüvenleri daha yüksek olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.


Oyun çocuğun enerjisini boşaltmada bir araçtır. Bu yüzden çocuklarımızı oyun oynayarak büyütmeliyiz. Oyun seçerken mutlaka eğitici ve fayda verici olmasına dikkat etmeliyiz. Çocuklara şiddet aşılayan oyunlardansa eğitici içerikli oyunlar seçmeliyiz. 
makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.