-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Mitomani nedir?

ads
ads
Mitomani nedir?

Yalan Söyleme Hastalığı - Mitomani Nedir? Mitomani Anlamı

Mitomani, yalan söyleme hastalığı olarak tanımlanır. Kişi o kadar çok yalan söylemektedir. Bir önceki söylediği yalanı desteklemek gibi durumları olabilir. Bundan dolayı herhangi söylediği bir yalanın ortaya çıkması veya çıkacağı durumu şüphesinden utanç duyabilmektedir. Ancak belli bir zaman sonra utanç duymayı bırakıp bin bir türlü yeminler ederek veya vaatler vererek kendini veya karşısındakine ispatlamak için her kozunu oynar. 

Bu durumdan dolayı mitonami hastalığı olan yani yalan söyleme hastalığı olan kişi çevresine, aile bireylerine zararlı olmakta en fazlada bundan aslında kendi rahatsız olmaktadır. Bu davranışlardan dolayı hiç kimse ona inanmaktadır ve sözünü ciddiye almamaktadır. Bundan dolayı yalan söyleme hastalığı daha ileri seviyeye gelerek yalanlara devam eder  ve karşısındakini ikna etmek için tekrar yalan söyleyebilir. Sözlerine bundan dolayı kimse değer vermediği için yakın çevresinden ve dostlarından uzaklaşma gibi durumlar gözlenebilir.  Yakın çevresini, ailesini ve arkadaşlarını bu neticede kaybetme aşamasına gelebilir.  Aslında kişi bunun bir hastalık olduğunun farkında olmadığıdır. Küçük yalanlar, beyaz veya renkli yalanlar olarak algılamaktadır. 

Ama ilerleyen zamanlarda bu hastalık küçük yalanlardan büyük yalanlara dönebilmektedir. Herhangi bir yalanı örtbas etmek için başka yalanlara da ihtiyaç duyabilmektedir.  Yalan söylemek artık kişinin ihtiyacı haline gelmiştir yalan söylemediği zamanlarda huzursuz olmakta ve söyledikten sonra bir nevi rahatlama hissettikleri bir gerçektir. Yani yalan söylemedikçe sıkıntılı olduklarından sürekli doğru söylememe ihtiyacı duyar bir sonraki yalanı söylemek için düşüncelere girebilir.  Hafif seyreden rahatsızlıklarda terapi yöntemiyle engellenebilecek bir rahatsızlıktır. İlerlemiş devrelerde ise ilaç tedavisi ile çözümü mümkündür. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.