-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Bu Belirtileri Ciddiye Alın

ads
ads
Bu Belirtileri Ciddiye Alın

Sağlığınız için önemli hastalıkların habercisi olabilen 6 belirti

Avusturya SenJorj Üniversitesi Dahiliye Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Kayahan açıkladı.

Vücudunuzda oluşan bazı belirtilerin ciddiye alınmadığı zamanda kötü durumların meydana gelebileceğini bildirdi.  Peki bu belirtiler nelerdir hep beraber inceleyelim.

1. Belirti: Karıncalanma,  eller veya ayaklarınızda karıncalanma yahut uyuşma durumu beliriyorsa bu durum ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir.  


2. Belirti: Ödem, bacaklarınızın belirli kısımlarında oluşan ödem ciddi hastalık habercisi olabilir. Genel olarak hareketsiz veya masa başı işlerde çalışmakta olan kişilerde görülebilir.  Ödem oluşmasından doğacak hastalıklarından bazıları şunlar olabilir (Varisler, kalp yetmezliği, lenfatik tıkanıklık, karaciğer problemleri ve böbrek yetmezliği )

3. Belirti: Gaz ve şişkinlik,  Karın bölgesinde şişkinlik ara ara insanlarda görülebilir bunun asıl nedenlerinden biri kuşkusuz stres bu durum rahatsızlık verici olduğu gibi önemli hastalıkların ön habercisi olma ihtimali var. Bunlardan bazıları (irritabl barsak sendromu (huzursuz barsak sendromu) ,safra kesesi problemleri, kalın bağırsak tümörleri ve en ciddi hastalık olan pankreas kanseridir.)

4. Belirti: Kasık ağrısı,  Kasık ağrısı da genel olarak insanlarda ara ara görülen durumdur. Ancak bu belirtiler kötü bir hastalığın habercisi olabilir.

5. Belirti: Gögüs Ağrısı: Gögüs ağrısı oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. İnsan dayanılmaz noktalara kadar gelebilir. Her ne kadar geçici olsa veya ara ara bu durumu sizde beliriyorsa kötü hastalıkların habercisi olma ihtimalini unutmayın bunlardan bazıları (Kalbde koroner damarlarda tıkanıklık ve kalpkapak hastalıkları, Gaströozofagael reflü, Mide dou-denum Ülseri, Gastritik, Zatürre ve Akciğer Kanseri.)

6. Belirti: Baş ağrıması: Baş ağrısı hemen hemen her insanda meydana gelen gecici rahatsızlıklardan sayılır. Her ne kadar dayanılmaz olsada bazı yöntemlerle bu ağrı giderilebilir. Ancak baş ağrısı sürekli tekrar ediyorsa bu bazı hastalıklara  işaret edebilir. Bu hastalıklardan bazıları şunlar.  (Hipertansiyon,beyin tümörü ve enfeksiyon hastalıkları)

Bir önceki yazımız >> Cildinizdeki Lekelerden Kurtulmak İçin

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.