-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Meyve Kabuklarındaki Gizem

ads
ads

Bu konuda bazı ilginç bilgileri sizlerle paylaşacağız.


Her zaman tükettiğimiz meyvelerin ilginç özellikleri  bulunmaktadır. Ve faydalı olan bazı yöntemler ile farklı farklı özellikleri deneyerek göreceksiniz. Bu yazımızda aşağıda sıraladığımız bazı meyve kabukları ile yapabileceklerinizi göreceksiniz.



Besin Kabuklarındaki Gizem


* Portakal kabuğu böceklere birebir etkilidir. Portakal kabuklarını parçalara ayırarak evin kısımlarına yerleştirdiğiniz zaman böcekleri uzaklaştırabilirsiniz. Bunun yanı sıra kabukları açık şekilde bırakmak evdeki kötü kokuları da yok etmektedir.

* Sarımsak ve soğan kabuklarında oldukça fazla besin maddeleri bulunmaktadır. Süzülerek yapılan çorbalara kabuklarını ekleyebilirsiniz.

* Sivilcelerden kurtulmanın en etkili yolu karpuz kabuğudur. Karpuz kabuğunu cildinize sürerek kurtulabilirsiniz.

* Elma kabuklarında vitamin oldukça fazladır ve kurumuş elma kabukları ile bu kış aylarında çay hazırlayabilirsiniz. Elma kabuğun 10 ile 15 dakika arası yüzünüzde beklettiğiniz zaman rahatlık ve cildinize tazelik katacaktır.

* Yumurta kabuklarını ezdikten sonra saksılara ve bitklerinizin olduğu toprağa karıştırdığınızda kalsiyum desteği sağlar.

* Muz kabuğu ile cildinizde oluşan kaşıntılara iyi gelmektedir. Dağıtarak bahçenize ve böceklerin olduğu bölgelere koyarsanız böcekleri kovar. Aynı zamanda ayakkabı parlatıcı olarak kullanabilirsiniz.


Bir önceki Yazımız  >> Muz Maskesi ile Güzellik

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Allahın verdiği herşey bir mucize gerçekten,Alttarafı bir meyve diyorsunuz ama sadece bir elma onlarca işe yarıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.