-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Tövbe Etmek ve Sürekli Bozmak

ads
ads
Tövbe Etmek ve Sürekli Bozmak
Allah'ın bize vermiş olduğu en büyük nimet tövbe kapısıdır. Ve tövbe kapısı kıyametin bazı büyük alametleri çıkana kadar açık olacaktır. Bundan dolayı sürekli tövbe edip ve bu tövbeyi bozan kişiler vardır. Ancak bu arada şeytan devreye girerek insanı kandırma yöntemlerini dener. Vesvese vererek "Sen artık affolunmazsın, sürekli tövbeni bozuyorsun" gibisinden vesveselerle insanı kandırma peşindedir.

Tövbe edip ve sürekli bozuyorsanız, gene tövbe edin, 100 kerede bozsanız gene edin ve şeytanı sevindirmemek için sürekli tövbe etmenizde fayda vardır. Fakat tövbe samimi şekilde edilmesi ve günahlarından pişmanlık ve üzüntü duyarak edilmelidir. Allah (c.c.)'dan hiç bir zaman ümit kesilmemelidir. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve affedendir. Dünyalar kadar günahın olsa bile Allah dilerse affeder. Yeter ki sürekli tövbe edin.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hiç günahı olmadığı halde günde bazı rivayetlere göre 70 kere tövbe edermiş.

Bazı kişiler vardır. Tövbe edersem ve bozarsam çok günahkar olurum ve Allah beni affetmez, ben kararımı kesin verince tövbe ederim diyerek tövbesini sonraya saklayanlar vardır. Bu doğru bir yaklaşım değildir ve ölümün ne zaman geleceğini bilmediğimiz için belki tövbe etmeye fırsatınız kalmayacak. Bundan dolayıdır ki, hiç tövbe etmemektense tövbe ettikten sonra nefsine uyarak tövbeyi bozup tekrar pişman olarak nasuhi tövbsiyle tövbe etmek hiç etmemekten daha iyidir. Hz. Mevlana ( Binkere bozsan gene gel ) kavramını beynimize yerleştirip tövbemizi her gün yapmamız gerekir. Her şeyin en iyisini Allah (c.c.) bilir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.