-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Abayı Yakmak

ads
ads
aba
Bir kış gecesinde, yün abalarına bürünen dervişler dershanede halka olup Şeyh Efendi'yi dinlemeye başlamışlar. Efendi Hazretleri anlattıkça çoşmuş, çoştukça anlatmış, dervişler mest olmuş, adeta kendilerinden geçmişler. Bu arada ocağa sırtı dönük olan dervişlerden birisinin üzerine ateş sıçramış. Sırtındaki aba tutuşmuş, dumanlar yayılmış, derviş sıcaklığın farkına varamamış. Allah aşkı ile için için yanan derviş, dışındaki ateşi hissedememiş. Bunu gören Şeyh Efendi dervişi uyarmış ve mahçup olmasın diye abayı yakan bu dervişin Allah aşkı ile yandığını söylemiş.

Sonsuzluk kervanının son altın halkalarından birisi de "yananı ateşin yakmayacağını" ifade eder. "Vücudun yanarken gönlüm gül, gülistan olur" diyeni ve onun bahar çiçeklerini, gül kardeşlerini kastetmiştir.

"Kur'an'ımız sahipsiz kalırsa cenneti de istemem!" sözü anlaşılması güç bir haldir ki, ancak Onun ateşini gül bahçesi gibi duyanlar anlar.

Evet, onu bulmaktan daha büyük bir sığınak ve saadet, Onsuzluk ateşinden daha büyük bir yangın ve azap yoktur.

Onun yolunda şahsını aşan insanların, o derviş gibi kendi ateşlerini duymaması veya Onun davasının yanında şahsi davalarını küçük görmesi normaldir.


Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.